Сосовете и дресингите за овкусяване на храната често са много

...
Сосовете и дресингите за овкусяване на храната често са много
Коментари Харесай

Как да овкусим храната без допълнителни калории?

Сосовете и дресингите за овкусяване на храната постоянно са доста калорични и солени. Как да овкусим храната без спомагателни калории?

Солените храни подготвят към преяждане, което прави вашите диетични проекти несполучливи. Яденето на повече сол също може да накара тялото ви да задържа повече вода, което може да способства за спомагателни килограми.

И да не забравяме спомагателните калории, които съдържат купените от магазина дресинги и сосове! Ако желаете да добавите доза здравословен усет и нищо друго към храната си, ето някои съставки за овкусяване на храната без спомагателни калории.

Лимонов сок

Малко лимонен сок може да съживи всяко ядене! Добавете към обичаните си салати, маринати, сосове, супи и други Напръскайте малко в елементарна вода и се хидратирайте по здравословния метод. Кора от лимон и лайм също могат да се прибавят към сладкиши, торти и бисквитки.

Оцет

 Как да овкусим храната без спомагателни калории?

Балсамовият оцет е най-популярният тип оцет, който работи добре като дресинг или дип, а също по този начин може да се употребява в сосове и маринати. Този оцет е по едно и също време сладостен и кисел на усет, тъй че овкусява добре храните без непотребни калории.

Можете също да опитате ябълков сайдер – неговият плодов, стипчив усет е отлично допълнение към салати и маринати за месо.

Джинджифил

Добавете парещ мирис както към пикантни, по този начин и към сладки храни благодарение на джинджифила. Добавете свеж сок от джинджифил към чайове, смутита и сокове за усет, до момента в който в това време намалите захарта. Пресен сок от джинджифил, нарязан или надробен, може също да се добави към конфитюри, сладкиши, мъфини и бисквитки. Добавете малко сок от джинджифил към вашия винегрет, сосове за месо или марината или прибавете джинджифилови жулиени към запържените зеленчуци.

Чесън

Изпечете цяла глава чесън, намачкайте я и използвайте върху пълнозърнест изгорял самун вместо други добавки. Добавете чесън към вряща паста и пълнозърнести храни, с цел да извършите ястието по-вкусно без добавени калории.

 Как да овкусим храната без спомагателни калории?

Билки

Магданоз, розмарин, мащерка, култивиран чай, риган и доста други могат да се прибавят към разнообразни кухни и ястия за спомагателен усет без непотребни калории.

Ако следите тежестта си, пропуснете да купувате доматен кетчуп извън и направете собствен! Премахнете добавената сол и захари и овкусете домашния сос с билки. Купете нормално масло вместо осолено и го овкусете с билки по желание. Билки като мента могат да се прибавят към сладкиши и питиета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР