Сосиете женерал планира да позволи на персонала си във Франция

...
Сосиете женерал планира да позволи на персонала си във Франция
Коментари Харесай

Банките привикват служителите си в офисите

" Сосиете женерал " възнамерява да разреши на личния състав си във Франция да работи от у дома до три дни седмично. С което последва немската " Дойче банк " в определянето на един от най-гъвкавите режими за връщане в офисите измежду огромните интернационални банки. 

Френският заемодател е подписал съглашение с представители на националния синдикат за проектите за отдалечена работа, коментирал на 6 май за организация " Блумбърг " основният изпълнителен шеф Фредерик Одеа. Той е обяснил, че мярката ще помогне на " Сосиете женерал " да стане " още по-привлекателна като шеф ". Извън Франция връщането на банковия личен състав на работните места ще зависи от развиването на пандемията във всеки район, допълнил Одеа. 

Банките по света следват друг метод към работата от вкъщи, с цел да задоволят желанието на чиновниците за по-голяма еластичност и по-добър баланс сред служебните задължеиня и персоналния живот след прекараната повече от година в отдалечена претовареност. 

Регионални разлики

" Ай Ен Джи груп " има намерение да разреши на личния състав си да работи през половината от времето от у дома според от местоположението, трудовото законодателство, изискванията в офисите и типа на служебната им активност, споделил пред медиите на 6 май основният изпълнителен шеф на холандския заемодател. Около 80% от чиновниците на " Ай Ен Джи " работят от домовете си, като някои последователно се връщат по работните си места в Азия и Австралия.

Швейцарската частна банка " Ломбар Одие " счита да резервира ротационната система в офисите, с цел да бъде избегната концентрацията на доста хора в работните пространства и да бъде стеснен риска от заразяване с COVID-19. Институцията предлага по-голяма еластичност за отдалечена работа, твърди старшият ръководещ сътрудник Патрик Одие. Той показва, че банката ще разреши да се работи повече от домовете и евентуално ще се организират повече виртуални контакти в сравнение с преди пандемията.  

Европейските кредитори, в това число " Ейч Ес Би Си холдингс " и " Ю Би Ес груп ", редуцират площта на офисите си, тъй като възнамеряват нови способи за работа в хода на преодоляване на болестта. Докато съперниците им оттатък Атлантика, където имунизацията върви с цялостна пара, притискат чиновниците да се върнат на работните си места, с цел да запазят корпоративната просвета. 

Призивите на Манхатън

" Джей Пи Моргън " чака назад на работа личния състав си на ротационна база до юли, въпреки че би обмислил и някои гъвкави съглашения. Институцията възнамерява да възвърне присъствената активност на 17 май на доброволна база.  

Главният изпълнителен шеф на " Голдмън Сакс гуп " - Дейвид Салмън - пък съобщи, че работата от вкъщи е " особеност ". Той е изпратил вътрешно известие до сужителите, в което ги поучава " да възнамеряват завръщането си в офиса " до 14 юни в Съединени американски щати и до 21 юни във Англия ".

Намеренията на " Джей Пи Моргън " и " Голдмън Сакс груп " притиска и други банки да сложат завършек на отдалечената работа. Макар че множеството считат, че биха могли да разрешат на личния състав си да работи от у дома до лятото, някои шефове са склонни да върнат банкерите в офисите по-рано. Други огромни кредитни институции не чакат чиновниците да влязат всеобщо в работните пространства най-малко още няколко месеца. Клоновете за банкови услуги на дребно са били отворени по време на пандемията. 

Плановете:

- " Ситигруп " чака към 30% от личния състав в Северна Америка да се върнат в офиса до края на лятото;

- Главният изпълнителен шеф на " Бенк ъф Америка " - Брайън Монихан - разгласи, че връщането в работните пространства няма да се случи преди Деня на труда (бел. ред. - 6 септември 2021-а);

- " Уелс Фарго " показва оптимизъм, че служащите ще могат да се върнат в офиса на 6 септември.

Тези решения могат да се усложнят според от местонахождението на банковите здания. Например, много по-лесно ще е да се " засели " още веднъж централата на " Джей Пи Моргън " в нюйоркския " Мидтаун ийст " вместо на " Таймс скуеър ", където са " подслонени " " Барклейз " и " Моргън Стенли ". Там бизнесът е бил изумен изключително тежко от пандемията, а в последно време са се случили и много необятно коментирани престъпни закононарушения. Което покачва несигурността на така и така депресираните от болестта хора. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР