Сопот. ВМЗ ЕАД призовава да не бъде въвличано в политически

...
Сопот. ВМЗ ЕАД призовава да не бъде въвличано в политически
Коментари Харесай

ВМЗ: Призоваваме да не бъдем замесвани в политически спекулации, които не отговарят на истината

Сопот. ВМЗ ЕАД приканва да не бъде въвличано в политически спекулации. В сдружението работят над 4 000 индивида, заети в доста характерен бранш, в който всяка погрешна информация може да се отрази на имиджа на страната ни и на резултатите на компанията. Това се споделя в позиция на " Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ).

" Във връзка с направените през днешния ден внушения в общественото пространство, ВМЗ декларира, че никое от тях не дава отговор на истината.
ВМЗ в никакъв случай не е давало опция на една избрана компания да съставлява цялата му продукция. Към момента сдружението работи интензивно с повече от 30 компании. Факт е, че някои от тях са единствен сътрудник за избрани задгранични пазари, само че това е одобрена процедура в целия свят, който е годен и за България през последните десетилетия. Затова и от години е планувана законова опция за дадени пазари да се дефинират компании, които имат изключителни права да съставляват ВМЗ. Последното се постанова от спецификата на обособените задгранични пазари и се случва единствено след доста изчерпателен разбор. Процедурите в доста от страните, за които ВМЗ осъществя експорт, изискват при оповестяване на търг, един производител да не може да взе участие с повече от една оферта. Назад във времето се е случвало нелоялни компании да дават предложения от името на ВМЗ, без да имат съответната оторизация, което води до премахване на всички, свързани с ВМЗ, участници. Последното се отразява отрицателно както на имиджа на сдружението, по този начин и на икономическите му резултати. По тази причина се прави разбор на задграничните пазари, на които сдружението е работило години наред единствено с една компания и която е действително единствената, имаща опита и позициите да осъществя продукция на него. Чрез даването на изключителни права на такива компании се подсигурява, че нелоялни компании няма да се явяват на търгове от името на ВМЗ ", показват от сдружението.

" Военно-промишленият бранш е извънредно характерен. Именно затова и за последователност, оперативното управление на ВМЗ е непокътнато, като са направени промени единствено в Съвета на шефовете. В една извънредно сложна година за целия бранш са непокътнати всички служащи (на фона на всеобщи съкращения в преобладаващата част от фирмите в сектора), а сдружението ще приключи 2021 година на облага.
С новия бизнес модел, създаден от новия Съвет на шефовете, плановете са за нарастване в пъти на облагата още през 2022 година, излизане на нови пазари и опазване позициите на съществуващите.
В тази връзка ВМЗ ЕАД още веднъж приканва да не бъде замесвано в политически внушения, тъй като последните работят против ползите на страната ", акцентират от сдружението.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР