Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукЗдравейте, г-жо Лечева, как сте?

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукЗдравейте, г-жо Лечева, как сте?
Коментари Харесай

Г-жо Лечева, проверете милионите левове изхарчени от Радостин Василев за купуване на медийно лоби


Соня Колтуклиева, фейсбук
Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук
Здравейте, г-жо Лечева, по какъв начин сте? Надявам се да сте добре. Докато другите са на почивка по морските курорти, на Вас се падна комплицираната задача да се справяте с тъмно завещание и да разчиствате Авгиевите обори. Като жена и спортистка, минахте през тежки тествания, само че не се огънахте и не се предадохте. Така че – и в този момент ще се справите.

С Вас персонално не се познаваме, пребивавам през 5 къщи от Спортната палата, само че не това е повода да Ви пиша. Мразя да се разхищава обществения запас и държавната работа да се употребява за персонална приложимост.

Разполагам с документи за контракти, които разгласих на 24 юли, само че от Министерството на младежта и спорта нямаше никаква реакция. Министърът на спорта в оставка Радостин Василев просто ме блокира във Facebook и по този начин си реши казуса – да не чете какво пиша. Той отхвърли по Нова телевизия да съществува контракт за назначението на Иван Василев Бадатлиев на служба “озвучител ” на Националния стадион Васил Левски, на месечна заплата от 2 520 лв.. Запитахме по ЗДОИ Венцислав Петков, изпълнителен шеф на Национална спортна база, за детайлности по контракта №

ЧР-22-189/21.04.2022 – никакъв отговор! Ще изпратя писмото и до Вас, г-жо Лечева, нека най-малко Вие ми отговорите.

Защо това е толкоз значимо да се знае? Защото става въпрос за брачна половинка на Виктория Василева, някогашен народен представител от “Има подобен народ ” и заместник-председател на ПГ на Има Такъв Народ, заместник-председател на Народното събрание. Тя е локомотивът за политическата кариера на Радостин Василев, Венцислав Петков и Александър Тодоров, които влизат в Народното събрание от 15МИР-Плевен. Това е уродлива шуробаджанащина! Това е спор на ползи и корист с власт.

Вие сте сдържана и възпитана жена, г-жо Лечева, сигурно, няма да ви хареса следната история: на 29 март 2022 година, Радостин Василев изпраща в ресторант “101 bar&dinner ” като шпионка Ралица Младенова, негова другарка, която е непрекъсната клиентка на заведението. Към 14:00 часа тя се обажда по телефона, с цел да му заяви, че предприемачът Александър Сталийски е напуснал ресторанта. Спортният министър влетява с антураж от мъже, които стряскат клиентите и надменно се нахвърлят върху шефката Мирела Якубовска. На нейния въпрос: “Кои сте вие? Какво желаете? ”, Радостин Василев дава отговор: “Аз съм министърът. Всичко това е мое! ” Заместник-министър Владимир Харизанов стартира да снима ресторанта, детския ъгъл, ВИП-залата, предизвиквайки смут измежду неволните фенове на екшъна. В наказателния отряд са Александър Тодоров, изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор и Венцислав Петков, изпълнителен шеф на Национална спортна база.

В интернет изобилства от фотоси на тримата от 2013 година насам: на плажа, по питейни заведения и заведения, във радостни компании – на 3 юли 2022 година Агенция ПИК разгласява фотоси на четиримата компаньони – Радостин Василев, Александър Тодоров, Венцислав Петков, Ралица Младенова, на среднощен ваучър в плажен бар Mamalouka, Пефкохори, Халкидики, до момента в който страната се тресеше от държавна рецесия. Александър Тодоров е приключил право във Великотърновския университет, няма юридическа кариера, продавал е прахосмукачки в Пловдив, а Венцислав Тодоров е учил в Лесотехничесия университет, бил е чирак на плевенски предприемач, който е слагал подови настилки на хотели.

Скандалът е героичен: шефката на “101 ” подава сигнал в икономическа полиция и в прокуратурата, дава видеозаписи от скандалното навлизане на министъра и потерята му. Следват: проверВие ще би трябвало да се оправяте с батаците, оставени на терена от отцепника от “Има подобен народ ”, който пристана на “Продължаваме смяната ”ки на Национална агенция за приходите, закани на Румен Спецов, затваряне на заведението, правосъдно решение за отварянето му. Спортният министър дава самодоволни изказване по малките екрани за идни “разпити ”, “изземвания ”, “прекратяване на контракта ”, сигнали до ГДБОП: “сега ще ги разпитват, стартират да ги изземват нещата ” (13 май 2022 година, “ЕвроДикоФ ”). Което несъмнено наподобява на опасност, уронване на имиджа и на предрешаване на резултатите от неприключили инспекции.

В “Дневник ” е оповестено нещо, което е смешно и тъпо: ”Василев съобщи, че е видял фотографията си в тоалетната на заведението и е споделил на премиера Петков да изпрати Национална агенция за приходите ”.

Малко преди да Ви връчи букет за началото на мандата Ви, на 2 август, спортният министър в оставка си отмъсти, поради сигнала до прокуратурата – първият против настоящ министър от кабинета “Петков ”.

Радостин Василев издаде заповед за преустановяване на контракта сред “Ем Фууд енд Кетъринг ” ЕООД и Национална спортна база, за наем на плувен комплекс “Диана ” и терена, върху който е построен “101 Bar&Dinner ”, като е подложен 5-дневен период за връщане на обекта на страната. На 8 август, към обяд, комисия от НСБ се е явила да одобри “доброволно ” обекта.

Чрез Частен правосъден реализатор, компания “Ем Фууд енд Кетъринг ” е уведомила Национална спортна база към Министерството на младежта и спорта, че: “ще упражни законното си право да заведе ” 3 желае на обща стойност 7 054 806 лв.. ”

“Ем Фууд енд Кетъринг ” ще се възползва от правото си да изиска от съда застраховане на своите искове, както с блокиране на банкови сметки, по този начин и на имущество на сдружението. ”

Фирма “Литекс-парк ” ООД заведе 2 правосъдни желае против “Академика 2011 ”: за 22 752 лв. и 5 000 лв., като частични искове от общо претендирано обезщетение в размер на 619 886,77 лв., поради непозволено преустановен контракт.

Какво на процедура значи това – да се блокират сметките на Национална спортна база? Това ще лиши българските спортисти и треньори от опцията за естествена подготовка, в това число и за Олимпиадата в Париж! Вие, г-жо Лечева, няма да бъдете в положение да осигурите “спокойствие ” за спорта, както обещахте на 2 август. Радостин Василев постъпи непочтено към Вас: ще развява като знаме в предизборната акция легендата за “бореца против мафията, който затвори ресторанта на Сталийски ”, Вие ще би трябвало да се оправяте с батаците, оставени на терена от отцепника от “Има подобен народ ”, който пристана на “Продължаваме смяната ”.

Впрочем, в случай че в действителност Радостин Василев оглави листатаВие ще би трябвало да се оправяте с батаците, оставени на терена от отцепника от “Има подобен народ ”, който пристана на “Продължаваме смяната ” на “Продължаваме смяната ” в Габрово, каквато информация към този момент се появи, това ще наподобява като покупко-продажба. Защо ли?! Защото на 25 май 2022 година “Сердика спортни парцели ” подписва контракт с адвокатско сдружение “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” на стойност 117 349,80 лв. – на 2 юни 2022 година са изплатени 27 000 лв., на 3 юни 2022 година са изплатени 25 807, 42 лв.. Това е адвокатската фирма, в която е работила Лена Бориславова, която в този момент, дружно с Кирил Петков, редѝ листите за идните избори. Търговия с въздействие, не ли?!

Много любопитен е казусът с адвокатско сдружение “Йонев и Канчелов ”.

На 10 март 2022 година Директива за птиците “Български състезателен тотализатор ” подписва контракт с адвокатско сдружение “Йонев и Канчелов ” на стойност 67 200 лв. (без ДДС); на 10 май са изплатени 4 680 лева; на 10 юни са изплатени 6 720 лв. плюс още 6 720 лв..

На 26 април 2022 година адвокатско сдружение “Йонев и Канчелов ” подписва с Министерството на младежта и спорта контракт за 23 040 лева; 11 520 лв. са изплатени на 9 май 2022 година, още 11 520 лв. са изплатени на 17 юни 2022 година.

Адвокат Борислав Канчелов подписва с “Български състезателен тотализатор ” 3 контракта: за 1 300 лв., за 900 лв. и за 550 лв. (сумите са без ДДС) – получава ги надлежно на 28 февруари, на 14 март и на 29 април.

От спортно учебно заведение “Ген.Владимир Стойчев ”, София, адвокатско сдружение “Йонев и Канчелов ” получава надлежно: 4 200 лв. (с ДДС) на 6 юни 2022 г.; 2 400 лв. (с ДДС) на 1 юли 2022 година.

От спортно учебно заведение “Георги Бенковски ”, Плевен, юрист Тодор Йонев получава 2 250 лв. (с ДДС) на 8 юни 2022 година.

Радостин Василев и Велислав Йонев са близки другари и партньори; през юни 2020 година те са определени за съпредседатели на правната комисия на Българската федерация по волейбол.

Радостин Василев и Крум Савов са близки приятели; известният състезателен коментатор постоянно прави изявленията със спортния юрист в телевизия 7/8. На 26 януари 2022 година Крум Савов подписва контракт за “конВие ще би трябвало да се оправяте с батаците, оставени на терена от отцепника от “Има подобен народ ”, който пристана на “Продължаваме смяната ”султантски услуги ” на стойност 24 000 лв..

Според документите, с които разполагам, за консултантски контракти, Министерство на младежта и спорта отделя: 186 488 лв. за сдружение “Йонев и Канчелов ”, Крум Савов, Антон Боянов Коджабашев, Миролюб Адамов Адамов, Снежана Димитрова Миликина, Даниела Станимирова Дашева, Розка Йорданова Станчева, “Бончук и наследник ” ЕООД.

Български състезателен тотализатор – 166 055 лв. на сдружение “Йонев и Канчелов ”, Борислав Канчелов, Кирил Веселински ( щатен пиар на ММС), Любомир Стефанов Петров, БиЕмКонсулт ЕООД, Консеко ЕООД, Красимир Филчев Георгиев, адв. Ани Тинева-Максимова, адв. Росен Николов Александров, адв. Ивелина Атанасова Славова.

Национална спортна база: Ася Стоянова Стоянова – 30 000 лв..

Г-жо Лечева, наоколо до министерството минава линия на метрото. Изпратете някой да Ви снима рекламните материали, аз го направих, провокира смях и неразбиране във Facebook: защо са дадени 2 милиона лв.!

Буди подозрения казусът с контракта за:„ Популяризиране на Директива за птиците БСТ на територията на Столичното метро с три обособени позиции “ за период от 12 месеца на стойност 1 947 686.00 лв., която е направена с непосредствено договаряне. Това на процедура отстрани всякаква конкуренция. БСТ подписва контракт с “Моушън Артс “ ООД, „ Инстор Медиа “ ЕООД и „ Метрореклама “ ЕООД, които при информация в Търговския указател прави усещане, че са фамилни компании на Калин Генчев, който е притежател на печатница Дедракс и съругата му Зарина Генчева.

Само три дни след встъпването си в служба – на 16 декември 2021 година, Радостин Василев е сключил контракт за рекламно време в Българска национална телевизия на обща стойност 2 450 000 лв., като единствено за едно лъчение за изтегляне на тираж на БСТ се заплащат 76 047, 34 лв..

Огромни суми от БСТ се насочват и към другите две огромни малките екрани. От началото на 2022 година до май БТВ е получила 1 197 000 лв., а „ Нова Броудкастинг груп “ – 760 000 лв.. ММС е сключило контракти и с „ Дарик радио “ за 180 000 лв..

Уважаема г-жо Лечева, багра се, че моето писмо до Вас стана разказ с продължение. Не мога да изредя всички случаи, които провокират въпроси. Надявам се на Вас и Вашия екип да ревизирате договорите, с цел да се види до каква степен са законни, до каква степен решенията за сключването им са взети по надлежния ред с решения на груповите органи, по какъв начин са стимулирани и какви са публичните изгоди. Нека се види какво се глазираше под лозунгите за битка с мафията в спорта.

Благодаря Ви за вниманието. Желая Ви сполучлива работа!
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР