Sony се насочва към космическите технологии Гигантът създаде нова компания ...

Sony се насочва към космическите технологии Гигантът създаде нова компания

Sony се насочва към космическите технологии

Sony се насочва към галактическите технологии Гигантът сътвори нова компания за целтаПрепоръчай (0)
Sony съобщи, че е основала нова компания, която ще построява и доставя устройства, позволяващи на дребни спътници в орбита да комуникират между тях посредством лазерни лъчи. По този метод компанията навлиза по-сериозно в бързоразвиващия се галактически бранш, предава Ройтерс.

Sony Space Communications Corp, записана в сряда, има за цел да се възползва от лазерната технология, с цел да избегне проблемите с радиочестотите. Устройствата ще работят сред спътници в космоса и на спътници, комуникиращи с наземни станции.

Компанията не споделя по кое време чака да пусне първото такова устройство да проработи в космоса, дали към този момент е привлякла клиенти, както и какъв брой пари е вложила в технологията досега.

Въпреки че в орбита има към 12 хиляди спътника – брой, който се чака да нарасне бързо в идващите години, до момента в който галактическите компании свиват разноските за изстрелвания в космоса, а компании като Amazon и SpaceX построяват огромни мрежи от нискоземни спътници за даване на интернет връзки по целия свят.

„ Количеството данни, употребявани в орбита, също се усилва от година на година, само че количеството на наличните радиовълни е лимитирано “, разяснява президентът на новата компания Кохей Ивамото.

SpaceX създава лични лазерни информационни устройства, а в края на предходната година ги пусна за първи път на своите спътници Starlink.

Sony твърди, че един от първите ѝ сполучливи проби се е случил през 2020 година, когато е трансферирала изображение с висока резолюция посредством лазер от Международната галактическа станция до наземна станция в Япония.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg