Sony Corp смята, че бизнесът със смартфони е незаменим за

...
Sony Corp смята, че бизнесът със смартфони е незаменим за
Коментари Харесай

Sony: Бизнесът със смартфони е незаменим за портфолиото на марката

Sony Corp счита, че бизнесът със смарт телефони е незаместим за портфолиото на марката. Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Кеничиро Йошида, представен от Ройтерс, на фона на апелите от някои вложители, че японската компания за електроника би трябвало да отстрани губещия си бизнес.

Бизнесът със смарфони заяви за оперативна загуба от 97.1 милиарда йени ( 879.45 млн. долара). За завършилата през март фискална година, компанията изостава пред съперници като Apple и Samsung Electronics.

Бизнесът с хардуерна електроника на Sony е концентриран върху развлеченията през цялото време, а не върху ежедневната нужда като хладилници и перални машини ”, сподели Кеничиро Йошида пред публицисти. „ Ние виждаме смарт телефоните като хардуер за развлечения и съставен елемент, нужен, с цел да създадем хардуерния ни бранд устойчив”, сподели той. "А по-младите генерации към този момент не гледат телевизия. Първата им точка за достъп е смарт телефонът. "

Бизнесът, в началото настоящ като взаимно дружество с шведския Ericsson, който пое цялостния надзор над компанията през 2012 година, има световен пазарен дял под 1%, доставяйки единствено 6,5 милиона телефона годишно, основно в Япония и Европа, съгласно финансовия доклад на Sony.

Тъй като от Sony имат за цел да създадат бизнеса печеливш идната финансова година, компанията е прекратила производството си в завода в Пекин и е рационализирала някои интервенции за продажби в международен мащаб. Sony усилва опциите на своите смарт телефони, с цел да покаже на клиентите си своя сполучлив бизнес за игри на PlayStation.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР