Солта има огромно влияние върху живота и организма ни. В

...
Солта има огромно влияние върху живота и организма ни. В
Коментари Харесай

Защо солта днес може да бъде опасна

Солта има голямо въздействие върху живота и организма ни. В историята солта се е употребила основно за опазване на храни, защото те не са имали подобаващото изстудяване, с което разполагаме през днешния ден под формата на фризери и хладилници.

В предишното са се употребявали солни пещери, които са били направени за крале или знатните особи, които да се хранят с добре непокътната храна и прясно месо.
Знаете ли по какъв начин е вярно да се съхранява сол?
Солта е част от всяко едно ядене. Без щипка от тази фалшификация гозбата няма по какъв начин да бъде приключена. Има си обаче тънкости и специфики, св...
Прочети повече
Неочакваните изгоди от британската сол в семейството

Днес солта се употребява най-вече за овкусяване на храната, само че солите, които използваме, са разнообразни от солта, употребена преди.
С новите техники за пречистване може да се причинят доста проблеми като камъни в бъбреците, артрит и високо кръвно налягане, което води и до сърдечен удар в някои случаи.

Преди процесите на пречистване, които използваме през днешния ден, солта се е добивала от подземни солни пещери или се е изпарявала от солената вода. Този развой оказва помощ да се резервира наличието на доста минерали като цинк, желязо, калций, калий и магнезий.

8 неща, които може да почистите със сол

Розовата хималайска сол е по-здравословна, тъй като съдържа по-малко натрий от елементарната готварска сол. Може да усъвършенства респираторните болести, да балансира pH на тялото ви, да понижи признаците на стареене, да усъвършенства качеството на съня и да контролира кръвната захар.

 
Кои артикули могат да заменят солта?
Статистиката твърди, че човек употребява от 10 до 18 г сол дневно. При това това 80% от този размер той даже не вижда, защото година..
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР