Солта е една от най-често използваните подправки в кулинарията. С

...
Солта е една от най-често използваните подправки в кулинарията. С
Коментари Харесай

Ако пресолите ястието, направете това и то отново ще е годно за консумация

Солта е една от най-често употребяваните подправки в кулинарията. С нея овкусяваме всяко едно ядене и му придаваме приключен тип. Без тези бели кристали няма по какъв начин да създадем по този начин, че храната да е вкусна. С тях обаче не трябва да се прекалява, тъй като рискуваме освен да пресолим ястието, само че и да навредим на здравето си.

Днес ще ви разкажем по какъв начин можете с няколко трика да поправите пресолената храна и да я сервирате на трапезата си, без да се тревожите, че ще срещнете неодобрителни погледи.
Как да изправим пресоленото ядене?
По-добре ястието да е безсолно, в сравнение с пресолено. Това всеки уважаващ себе си готвач ще ви го каже. Да, обаче от време на време се случва по този начин, че позволяваме неточност и крайният резултат е прекомерно солена храна, която няма по какъв начин да бъде употребявана.

В такива моменти не е желателно да ядете ястието, тъй като можете да навредите на кръвното си налягане, на зрението, а даже и на бъбреците. Не е добра концепция и да хвърляте храната в кофата с боклуци, тъй като въпреки всичко това са пари, време и старания.
Ето какво можете да извършите, с цел да коригирате грешката си:
• Картоф;

Вземете няколко картофа, обелете ги и ги прибавете към врящата чорба, яхния или каквото друго сте сготвили. След към 10 минути ги извадете. Този зарзават има способността да всмуква солта и сигурно ще успее да поправя усета на продуктите в тенджерата.

• Препечен хляб;

Ако по някаква случайност нямате картофи, можете да ги замените с филия изгорял самун. Ефектът ще е същият.

• Ориз;

Да, оризът също е кадърен да поправи манджата. Ако ястието разрешава, прибавете към него една кафена чаша ориз.
Защо цялостният отвод от сол може да е нездравословен за нас
Хората умишлено се стремят да понижат количеството сол, което употребяват, вярвайки, че тази фалшификация е в действителност нездравословна за организма...

• Прясно мляко;

Можете да добавите и една кафена чаша прясно мляко. Тук още веднъж е целесъобразно да се съобразите с останалите артикули, които готвите и да прецените дали разрешават тази добавка.

• Увийте месото в забрадка.

Ако сте готвили печено месо и сте „ изтървали “ солта, предлагаме ви да го увиете в мокра забрадка и да я поръсите с една – две лъжички сол. Оставете месото в затворен съд за близо час. След това ще забележите по какъв начин по цялата забрадка са се образували бели кристали. Това значи, че от месото е извлечена непотребната сол.

Възползвайте се от тези трикове, в случай че в миналото пресолите ястието!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР