Солена вода с куркума при възпалено и болезнено гърло Народните

...
Солена вода с куркума при възпалено и болезнено гърло Народните
Коментари Харесай

Солена вода с куркума при възпалено и болезнено гърло

Солена вода с куркума при възпалено и мъчително гърло

Народните средства за лекуване на простуда са не по-малко ефикасни от най-скъпите и нови медикаменти. Най-простият метод за лекуване на болки в гърлото е изплакването с топла солена вода. Техниката работи даже против ковид!

Гаргара със солен разтвор за лекуване на гърлото
Гаргарата със солен разтвор е известно лекуване за облекчение на болките в гърлото. Солената вода ще обезпечи бързо симптоматично облекчение на положението на всеки човек с възпалено гърло.

Всеки с болки в гърлото ще се съгласи, че физиологичният разтвор прави чудеса. И има ли научна аргументация за това известно лекарство или в този случай става въпрос за плацебо резултат? И по какъв начин да извършите вярно тази процедура?

И по този начин, каква е тайната на успеваемостта на този разтвор? Соленият разтор понижава дразненето на лигавицата и болката в гърлото. Оказва се, че заради осмозата водата минава през мембраната на молекулите от по-малко съсредоточен разтвор в по-концентриран.

Лигавицата на гърлото е мястото на влизане и престояване на вируси и бактерии, защото това е много удобна среда за тяхното размножаване. Болката в гърлото и възпалението са породени от подуването на инфектираните тъкани.

Тъй като физиологичният разтвор е хипертоничен разтвор, той има централизация на сол по-висока от тази в тъканите на гърлото, тъй че извлича вода от тях. Това оказва помощ за облекчение на възпалението и болката по време на преглъщане.

Как солта отстрани инфекцията?
Топлата солена вода убива патогенната микрофлора. Питате по какъв начин? Отново с помощта на осмозата! Когато топъл физиологичен разтвор извлича вода от тъканите, бактериите и вирусите се дехидратират и умират. Освен това, до момента в който изплакваме гърлото, измиваме слузта с бактерии.

Колко постоянно би трябвало да употребявате физиологичен разтвор?
Използвайте 1 чаена лъжичка сол на чаша вода. Плакнете гърлото си 3-4 пъти дневно. Също по този начин пийте повече течност – вода, сокове, яжте най-различни супи. 8-10 чаши вода дневно ще обезпечат добра хидратация на гърлото и носа.

Аюрведа предлага солена вода с куркума
Това усилва успеваемостта на разтвора. Куркумата е дейно средство против настинки, защото е мощно противовъзпалително, както и антимикробно средство.

Необходими съставки:
½ чаша вода
1 чаена лъжичка каменна или морска сол
¼ чаена лъжичка куркума

Кипнете водата и разтворете солта и прибавете куркума. Покрийте съда с разтвора и го оставете да престои 5 минути. Използвайте получения разтвор, когато температурата му е подобаваща за приложимост.

Ако гърлото ви не се почисти след тридневна приложимост, би трябвало да се консултирате с вашия доктор. Симптоми като температура, уголемени сливици и бели налепи в гърлото и сливиците са признаци на бактериална зараза, която се нуждае от антибиотично лекуване.

Вижте още: Картофен къс с бутчета: вкусна концепция за обяд или вечеря

Леко нарасналата температура и сухата кашлица също могат да бъдат признаци на атипична пневмония!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР