Софтуерни специалисти от Канада разработиха мобилно приложение за здраве, което

...
Софтуерни специалисти от Канада разработиха мобилно приложение за здраве, което
Коментари Харесай

Мобилно приложение мери кръвно налягане по селфи (Видео)

Софтуерни експерти от Канада създадоха мобилно приложение за здраве, което е способно да дефинира нашето кръвно налягане като употребява направено селфи, написа Engadget. Пълноценната функционалност на приложението Anura ще стане налична за потребителите към края на годината.

Според създателите, приложението може да дефинира кръвното налягане с акуратност до 95 %. За задачата потребителят би трябвало да снима малко, 30-секундно видео със селфи камерата на смарт телефона.

При снимането, камерата основава до 900 фотоси, които приложението проучва благодарение на изкуствен интелект и по-късно дава краен резултат на потребителя.

В момента Anura има лимитирана функционалност, която се свежда до установяване на равнището на стрес и сърдечния темп. До края на годината обаче приложението ще може да мери и кръвно налягане.

Как работи Anura:
* Човешката кожа е полупрозрачна.
* Светлината и съответните й дължини на вълната се отразяват от другите пластове под кожата и могат да бъдат употребявани за откриване на информация за кръвния поток в човешкото лице.
* Тази информация се съдържа в стандартните видеоклипове.
* Техника, известна като Трансдермално оптично изображение (TOI™) се употребява за добиване на информация за кръвния поток от видеото. Тази техника е създадена от канадския екип от специалисти по невронауки, логика на психиката, физиология, обработка на сигнали и изкуствен разсъдък.
* Anura™ употребява видео камерата на вашия смарт телефон за добиване и изпращане на криптирана информация за кръвния поток (без видео или снимка) в облака, с цел да бъде обработена от изкуственият разсъдък (DeepAffex™ Affective Intelligence).
* DeepAffex™ ползва усъвършенствана обработка, с цел да предскаже сърдечния ви темп и равнището на стрес, след което изпраща тези резултати назад към приложението.

Връзка към приложението в Гугъл Play и App Store:
Anura за Android
Anura за iOS

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР