Софтуерът оптимизира процеса, без да елиминира напълно човешкия факторРедица компании

...
Софтуерът оптимизира процеса, без да елиминира напълно човешкия факторРедица компании
Коментари Харесай

Изкуствен интелект помага в подбора на кадри

Софтуерът усъвършенства процеса, без да отстрани изцяло човешкия фактор

Редица компании към този момент създават AI програмен продукт за асортимент на фрагменти (източник: CCO Public Domain)

Дистанционната работа става все по-широко публикувана, а по едно и също време с това интервютата за работа, които се организират от разстояние, също стават все по-често срещани при подбора на фрагментите.

Комуникацията чрез софтуерни средства има и дефекти, които отсъстват при класическото другарство. Така да вземем за пример, не може да се реши толкоз добре претендентът на база на неговото държание, а това са предпоставки за неточности в наборния развой.

Редица софтуерни компании към този момент работят по решение на този проблем. Една от тях е HireVue, която набра капитал в размер на $93 млн. Нейният отговор на казуса е AI платформата „ Hiring Intelligence “.

Друга компания, AllyO, която разполага със средства в размер на $19 млн., се пробва да направи процеса по кандидатстване по-ефективен посредством изследване на самия развой и какви са най-честите проблеми, които компаниите изпитват.

Други компании също търсят решение на тези проблеми посредством използване на машинно образование и логаритми в разнообразни аспекти на процеса. Една от тях е стартъпът VCV. Въпреки, че разполага с повече от скромните $1,7 млн, компанията работи по много упорит артикул – изкуствен интелект, който употребява лицево и гласово различаване, с цел да филтрира и набира претендентите.
още по тематиката
В плана влагат няколко огромни играчи: японската VC Will Group, Talent Equity Ventures, 500 Startups, както и обособени лица, като Masahiro Takeshima от компанията Indeed.

Според VCV, техният артикул може изцяло да в профил човешкия фактор от процеса по наемане на претендентите, посредством авансово снимане на претендентите, автоматизирани видео-разговори, както и посредством допълнение на автоматизираните контакти от гласово различаване и видео записи за по-късни изследвания.

От своя страна, претендентите ще би трябвало да се приготвят добре за изявлението, защото те няма да знаят какви въпроси ги чакат. Именно тук идва изкуственият разсъдък, който цели да разпознава претендентите, измервайки тяхното равнище на раздразнителност, въодушевление и шаблони на държание. Резултатите от тези измервания би трябвало да оказват помощ на фирмите при избора им на най-подходящ претендент.

Според VCV, нейният артикул няма да ликвидира сегмента на фирмите, занимаващи се с търсене, асортимент и наемане на фрагменти, само че ще усъвършенства целия развой, увеличавайки неведнъж евентуалните претенденти, до които фирмите в потребност ще могат да доближат.

Стартъпът счита, че AI методът ще помогне, спестявайки над 20 часа време седмично, защото изкуственият разсъдък ще работи 24/7, търсейки, общувайки и интервюирайки евентуални претенденти. Сред клиентите на VCV към този момент са компании като PWC, L’Oreal, Danone, Mars, Schlumberger и Citibank.

Автор: Георги Кацаров, Софтуерен университет
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР