Софийският районен съд като първа инстанция бе категоричен, че Георги

...
Софийският районен съд като първа инстанция бе категоричен, че Георги
Коментари Харесай

Оставиха в ареста агента, закопавал хора вместо да ги кремира

Софийският областен съд като първа инстанция бе безапелационен, че Георги Енев - погребалният сътрудник, който не изпълнявал обещанието да кремира хора, а ги заравял, има заплаха да извърши друго закононарушение. Според магистратите има задоволително доказателства против него и на този стадий най-адекватната мярка би била задържане под стража. Пред съда Енев пожела да излезе на независимост и сподели, че ще спомага на следствието.

Засега 51-годишният обвинен обаче остава за непрекъснато в ареста, както искаше прокуратурата. Той може да апелира пред Софийски градски съд.

Работното обвиняване е за машинация - че траурният сътрудник поддържал у двама братя подвеждане, че трупът на татко им ще бъде кремиран, само че кремация не била осъществена. Това им е коствало 1000 лева

Според медии по този начин той е заровил 7 тела на възрастни хора в гробището на с. Клисура край Банкя. Според прокуратурата обаче телата са били закопани в землището до гробищния парк. Засега по " схемата " полицията е разкрила 7 тела.

Пред Нова тв сътрудници на Енев от бизнеса са разказали, че той държал трупове с месеци наред в хадилните камери.

Ето и известието на прокуратурата:

По искане на Софийска районна прокуратура мъжът, упрекнат за машинация обвързвана с кремация, е арестуван под стража.

Г.Е. е притеглен към наказателна отговорност за това, че за времето от 09.01.2022 година до 10.01.2022 година за да набави за себе си имотна полза обвиненият e възбудил и поддържал у двама мъже подвеждане, че трупът на татко им ще бъде кремиран, само че кремация не била осъществена, а трупът бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си дейности обвиненият предизвикал имотна щета на Й.Б. и М.Б. в размер на 1000 лв., които те платили за кремация на татко им.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което е планувано наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години.

Г.Е. бе арестуван с разпореждане на наблюдаващ прокурор до 72 часа.

Днес, 26.05.2022 година, в Софийски областен съд бе импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Е. Състав на съда се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиненият може да извърши друго закононарушение и го задържа под стража.

Разследването по случая продължава.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР