Софийският градски съд започна да заседава по мярката за неотклонение

...
Софийският градски съд започна да заседава по мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Докараха Георги Семерджиев в съда

Софийският градски съд стартира да заседава по мярката за неотклонение на Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастофа с две жертви в София. Софийската градска прокуратура внесе в съда мярка за неотклонение "задържане под стража ", оповестяват от.

Семерджиев е упрекнат за тежката злополука на бул. "Черни връх ", станала на 5 юли вечерта и при която починаха две почтени млади жена.

Софийска градска прокуратура внесе искане в Софийски градски съд за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Обвиняемият е притеглен като подобен по общо три закононарушения: причиняване на ПТП, което е изключително тежък случай, защото е довело до гибелта на две млади дами и голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), за което се планува отнемане от независимост от 5 до 20 години; ръководство на МПС на 10.06.2022 година след приложимост на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът планува наказване отнемане от независимост от 1 до 3 години и за потребление на неистинен формален документ на 10.06.2022 година – удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, на което е придадено тип, че е издадено от способените управляващи на Конфедерация Швейцария, за което се плануват до 8 години отнемане от независимост.

Все още се чакат резултатите от кръвната проба на водачът, взета след случая на 5 юли.

При разбор на доказателствата по делото наблюдаващите прокурори са стигнали до извода, че има данни за вероятно осъществени нарушавания на служебните отговорности от страна на полицейски чиновници по отношение на връчването на наказателни постановления на обвинения за нарушавания на ЗДвП. Във връзка с това са отделени материали и е предоставена инспекция, която да откри дали полицейски чиновници са прикривали обвинения по отношение на предишно осъществени закононарушения, дали са му предоставяли информация за идни акции на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по отношение на разпространяване на наркотични субстанции и дали след настъпване на ПТП са му помогнали да се укрие от правораздаването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР