Софийският градски съд ще заседава днес по мярката за неотклонение

...
Софийският градски съд ще заседава днес по мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Засилена охрана в съдебната зала заради агресивно поведение на Георги Семерджиев

Софийският градски съд ще заседава през днешния ден по мярката за неотклонение на Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастофа с две жертви в София. СГП внесе в съда мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Обвиняемият Георги Семерджиев е нападателен и затова защитата в правосъдната зала е подсилена. Според наши източници, през днешния ден той се е опитал да се нахвърли върху прокурорката, която му е предявила обвиняването.

От прокуратурата по-рано оповестиха, че му е повдигнато ново обвиняване.

" Той е притеглен за ПТП, което съставлява изключително тежък случай - настъпила е гибелта на 2 млади дами и са осъществени голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за това закононарушение се планува отнемане от независимост от 5 до 20 години. Второто закононарушение е приложимост на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции - в кръвта на Семерджиев са открити амфетамин и метамфетамин при предходен случай на 10 юни ", съобщи на брифинг Христо Кръстев, заместител на Софийската градска прокуратура.

По думите му, това закононарушение планува отнемане от независимост от 1 до 3 години.

Взета е кръвна проба от лицето след тежката злополука и се чака излизане на експертизата, като забавянето на вземането на тестът не е проблем. Автотехническата експертиза с какъв брой се е движил автомобилът на Георги Семерджиев при жестоката злополука също към момента не е подготвена.

Според прокуратурата е налице действителна заплаха Георги Семерджиев да извърши друго закононарушение.

Прокуратурата ревизира и дали чиновници на Министерство на вътрешните работи по някакъв метод са помагали на Семерджиев да избяга от злополуката и дали над него е имало " чадър " за предходни нарушавания.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР