Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно

...
Софийският градски съд ще решава да остави ли за постоянно
Коментари Харесай

Съдът решава днес за ареста на шофьора, убил две жени

Софийският градски съд ще взема решение да остави ли за непрекъснато в ареста Георги Семерджиев, предизвикал във вторник вечерта гибелта на две млади дами в центъра на столицата.  Мъжът е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице, заяви БНР. 

Обвинението е по текст от глава " Престъпление против превоза " в Наказателен кодекс, съгласно който, когато действието е осъществено в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, или от него е настъпила телесна щета или гибел на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието или е управлявал, без да има нужната дееспособност, наказването е затвор от пет до двадесет години.

При породената от Георги Семерджиев злополука починаха две млади дами,  а той се укрива с часове.  Дали към обвинението ще се добави и приложимост на дрога и алкохол ще зависи от назначените експертизи. Както и каква е била скоростта, която, съгласно очевидци, била в пъти над позволената.

Разследващите интензивно търсят очевидци, в това число и за други пътни нарушавания на Семерджиев. 

Проверява се и дали чиновници на Министерство на вътрешните работи не са покровителствали 35-годишния мъж, както и дали не са укривали от прокуратурата данни за осъществени от него нарушавания или закононарушения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР