Софийският градски съд ще проведе заседание по делото срещу Георги

...
Софийският градски съд ще проведе заседание по делото срещу Георги
Коментари Харесай

Делото срещу Семерджиев приключва: Съдът трябва да произнесе присъдата

Софийският градски съд ще организира съвещание по делото против Георги Семерджиев, обвиняем за злополуката от юли предходната година на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две млади дами. 

Очаква се да бъдат пледоариите, от които ще стане известно защо наказване упорства прокуратурата и какво ще изиска от съда отбраната на подсъдимия.

След това съдът би трябвало да произнесе присъда.

Според експертизите по делото Семерджиев е карал с над 160 км/час. Пълният спирачен път при тази скорост е над 190 метра, показаха специалистите в правосъдна зала. От съдебнопсихиатрична експертиза стана известно, че при диалог с психиатър Семерджиев споделил, че е употребявал понякога амфетамин, метамфетамин и други субстанции, както и че може би е взел метамфетамин от пет до седем дни преди задържането му.

На предходното съвещание Георги Семерджиев за първи път даде пояснение пред съда. Той сподели, че не си спомня нищо за деня на злополуката. Също по този начин съобщи, че не използва опиати - нито в деня на случая, нито преди този момент. Семерджиев сподели още, че не е карал авариралата кола. По думите му карал е различен човек, който желал да я опитва, с цел да я вземе чартърен. Той описа, че в колата са били трима души. Подсъдимият добави, че е помолил водача да понижи преди удара. Семерджиев не съумя да изясни по какъв начин е стигнал до дома си след случая. Единственият му спомен е по какъв начин го арестуват. Отрече да е бягал от мястото на злополуката.

От обясненията пред съда стана известно, че има разминавания с други показания на Семерджиев, дадени четири дни след случая - на 9 юли. Тогава той е споделил, че е бил похитен от мъж на име Лъчезар.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР