Софийският градски съд (СГС) допусна във вторник до разглеждане делото

...
Софийският градски съд (СГС) допусна във вторник до разглеждане делото
Коментари Харесай

Започва делото за убийството на Евгения, открита в куфар. Съдът допусна искове за 2.3 млн. лева

Софийският градски съд (СГС) позволи във вторник до разглеждане делото за убийството на Евгения Владимирова, по което са подсъдими брачният партньор ѝ Орлин Владимиров и татко му Пламен. Първото съвещание от процеса ще бъде на 17 януари, когато ще стартират разпитите на очевидци.

Съдебният състав, управляван от арбитър Вера Чочкова, позволи за взаимно разглеждане с делото и цивилен искове от роднините на жертвата на обща стойност 2,3 млн. лева Защитата на подсъдимите изиска процесът да се гледа при закрити врата с аргумента, че могат да бъдат разкрити детайлности от персоналния им живот и този на убитата, само че съдът отхвърли.

Малко преди съвещанието на Софийски градски съд във вторник пред постройката на Съдебната палата в София се организира безмълвен митинг, проведен от близки на Евгения. Участниците в него желаеха обективни присъди за подсъдимите, настоявайки те да получат най-тежкото наказване – пожизнен затвор без право на подмяна.

Убийството на 33-годишната жена беше осъществено на 13 октомври предходната година в София, само че беше разкрито месец по-късно. Мъжът ѝ в началото твърдеше, че тя е отишла на фитнес и повече не се е прибрала. Дори участваше в търсенето ѝ дружно с нейни родственици и другари. Орлин Владимиров направи и няколко медийни изяви преди да бъде задържан и упрекнат.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Той беше притеглен към наказателна отговорност като причинител, а татко му Пламен – като помощник. Впоследствие обвиняванията им бяха изменени по най-тежката догадка от Наказателния кодекс, която планува за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод, от 20 до 30 години зад решетките, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

След арестите им стана ясно, че двамата са създали признания пред престъпните психолози, работили по случая. Пламен Владимиров беше взел участие и в следствен опит, при който беше посочил мястото, където е бил изхвълен куфар с тялото на Евгения.

Според проверяващите Орлин е удушил брачната половинка си с няколко пласта стреч фолио, след което се е обадил на татко си. Пламен е отишъл в фамилното им жилище в жк " Лагера ", откъдето е откарал натрупа с колата си до хвостохранилище край Перник. Именно там Владимиров-старши живее със брачната половинка си.

По време на първото разглеждане на ограниченията им за неотклонение двамата заявиха пред съда,. Четири месеца по-късно Владимиров-старши към този момент твърдеше пред магистратите, че не е взел участие в " сговор за осъществяване на незаконни действия " със сина му.

Тогава той беше поради влошеното му здраве – цироза, диабет, проблеми с жлъчката и оперативно отхвърлен анус, поради които отбраната му твърди, че престоят му зад решетките е нетърпим.
 Орлин Владимиров е упрекнат като физически причинител на убийството, а татко му Пламен Владимиров - като негов съизвършител.
На 9 август Софийски градски съд отхвърли да смекчи мярката му за неотлонение, само че втората инстанция почете настояването му, определяйки на 16 август парична гаранция от 5000 лева Основните (САС) бяха, че въпреки да продължава да съществува обосновано съмнение, че Владимиров-старши е направил закононарушението, в което е упрекнат, заплахата да извърши друго, в случай че излезе на независимост, е намаляла.

Освен това САС одобри, че " здравословните недоволства на лицето " сами по себе си са " задоволителен мотив, с цел да се образува извод за занижена възможност за осъществяване на друго закононарушение ".

Защитата на Орлин Владимиров изиска във вторник Софийски градски съд да го освободи от следствения арест и да му дефинира домакински арест. Според юриста му Димитър Марковски задържането му, продължаващо към този момент повече от година, се е трансформирало " в едно авансово наложено наказване ".

Съдът обаче отхвърли и това искане на отбраната, аргументирайки се, че по случая към момента е налице обосновано съмнение, че точно той е физическият причинител на убийството. Според магистратите съществува и заплаха той да се укрие, в случай че бъде освободен от следствения арест.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР