Софийският градски съд пусна под домашен арест 42-годишния Борислав Колев,

...
Софийският градски съд пусна под домашен арест 42-годишния Борислав Колев,
Коментари Харесай

Задържаният за източването на АМ Хемус се прибира вкъщи

Софийският градски съд пусна под домакински арест 42-годишния Борислав Колев, който беше задържан в понеделник във връзка със градежа на лот 5 от Автомагистрала " Хемус " и упрекнат за пране на пари. Решението не е дефинитивно.
Още по темата
На съвещанието през днешния ден прокуратурата изиска непрекъснат арест за Колев. Неговият юрист Христо Ботев прикани съдът да не постанова никаква мярка за неотклонение или най-малко да не бъде задържане под стража.

" Не виждам какво закононарушение е осъществено ", сподели юрист Ботев и уточни, че по делото има само разпити на едни хора, които настояват, че отишли в банката, взели пари и ги предали на Колев.

 Снимка: БТА

Според обвиняването от събраните по делото доказателства, Колев е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите за лот 5. Според прокуратурата Колев персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които му предоставяли. По този метод той получил към 53 милиона лв..

 Снимка: БТА

До привършване на процесуално-следствените дейности, правата на Колев, който е интернационален арбитър по футбол, са спрени от Българския футболен съюз.

 Снимка: БТА

На негово име има регистрирани две компании. Според съседите му той не е показал висок стандарт на живот.

Междувременно през днешния ден вътрешният министър Бойко Рашков даде обещание пред публицисти, че ще направи обществени сведенията, дадени пред арбитър по отношение на следствието за строителството на Автомагистрала " Хемус ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР