Софийският градски съд отложи делото срещу бившия министър на отбраната

...
Софийският градски съд отложи делото срещу бившия министър на отбраната
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу бившия военен министър

Софийският градски съд отсрочи делото против някогашния министър на защитата Николай Ненчев за друга дата за изясняване на условия, осведоми БГНЕС. Датата за новото съвещание е 9 май 2018 година от 10.30 ч.

Ненчев беше отпред на Министерството на защитата във второто държавно управление на Бойко Борисов. Според прокуратурата той е издавал инструкции подписаното съглашение с съветската компания " РСК-МиГ " за доставка нанови мотори за бойните ни самолети да не бъде спазвано.

Държавното обвиняване счита, че по този начин Ненчев е заплашил живота на летците ни и ги е лишил от качествена подготовка за бойните им наряди. Според прокуратурата, е понижен нальота на водачите на 33 часа за една година, при открит в НАТО стандарт от 180 летателни часа за година или най-малко най-малко 80 летателни часа за година. Това е довело до заплаха от допускане на тежки летателни произшествия. Действията на Ненчев са довели до понижаване на броя на квалифицирания летателен състав и свръхнатоварване на летците, носещи бойно дежурство по Air Policing и неспособност за обезпечаване на подготовката на млади летци на МиГ -29. Поради това е било и невероятно да се поддържа нужният брой готови летци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР