Софийският градски съд осъди Столична община в срок от една

...
Софийският градски съд осъди Столична община в срок от една
Коментари Харесай

Осъдиха Столична община за трамвайното трасе от бул. „Витоша до Петте кьошета

Софийският градски съд осъди Столична община в период от една година от влизане на правосъдното решение в действие да прекрати употреба на краткотрайно трамвайно трасе от бул. " Витоша " по бул. " Ген. М. Скобелев " до " Петте кьошета ", оповестиха от съда.
Още по темата
Причината е, че придвижването на трамваите основава наднормен звук и наднормени трептения в околните жилища . В решението си правосъдният състав показва, че би трябвало да бъде преместено краткотрайното трамвайно трасе, минаващо по локалното платно на бул. " Ген. М. Собелев ", в сектора от бул. " Витоша " до бул. " Христо Ботев " ( " Петте кьошета " ), тъй че да бъде съобразено със законовите условия.

Делото е формирано по иск на жители, в който се показва, че трасето е построено краткотрайно през 2010 година по отношение на построяването на Метрополитен II-ри метродиаметър в централната част на гр. София, в сектора към кръстовището на бул. " Витоша " и бул. " Патриарх Евтимий ". Както и, че трасето е построено от Столична община в нарушаване на редица условия.

Отбелязва се още, че линията не метрото е пусната в употреба през 2012 година, само че краткотрайното трамвайно трасе е траяло да работи.

Решението предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд в двуседмичен период от приемането му от страните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР