Софийският градски съд определи най-тежката мярка задържане под стража за

...
Софийският градски съд определи най-тежката мярка задържане под стража за
Коментари Харесай

Арест за полицая, взел 2000 лв. рушвет - може да повлияе на свидетели

Софийският градски съд дефинира най-тежката мярка " задържане под стража " за служителя на реда Валентин Тренев от икономическия бранш на 9-о РПУ.

Той е упрекнат, че е взел 2000 лева от предприемач, който първо заплашил, че ще му коства 5000 лева да смачка кореспонденция против него. Служителят на реда бе арестуван на 22-ри, а съгласно държавното обвиняване при подобен размер на подкупа го заплашва лишаване от независимост от три до 10 години, санкция до 20 000 лева и други

Прокурорът през днешния ден акцентира, че закононарушението, за което е повдигнато авансово обвиняване, е добре измислено и планувано, като при осъществяването му са употребявани професионалните качества и умения на обвинения като действен служащ. Прокурорът изложи тезата си, че обвиненият би могъл да влияе върху държанието на очевидци по делото, в случай че не бъде арестуван под стража. Отбеляза още...

"... непоколебимата неотложност, с която е осъществено действието, изразена в поемането на самодейността за среща от страна на обвинения и отправеното предложение към притежателя на комерсиалното сдружение „ да се оправят нещата ", неколкократните диалози сред двамата във връзка подкупа, намесването в тях на директния началник на обвинения и на разположение, показано като специалист, избора на място за приемане на сумата – в автомобила на обвинения, ситуиран на многолюден столичен бул. ", оповестиха от държавното обвиняване.

Съдът в последната си дума се стимулира, че има доказателства, от които да се направи извод, че Тренев може да е направил закононарушението, в което е упрекнат. 

Самият обвинен пък заяви, че има доста здравословни проблеми, две дребни деца и близки, за които би трябвало да се грижи.

Съдът одобри, че няма заплаха да се укрие, само че може да извърши пристъпление, ако бъде с по-лека мярка. Той е показал разпоредителност и комбинативност, подкупът е бил в огромен размер, а и като се изключи че е бил пожелан, е бил и взет. С оглед на това, че е служител на реда може да окаже въздействие върху очевидците и да осуети събирането на доказателствата, оповестиха от пресслужбата на Софийски градски съд.

Съдът назначи консултация с медицински експерти, с цел да бъдат съхранени здравето и животът му и да бъде настанен в Министерство на вътрешните работи болница.

Мярката може да се апелира пред САС.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР