Софийският градски съд оправда бившия шеф на НДКУсловно наказание за

...
Софийският градски съд оправда бившия шеф на НДКУсловно наказание за
Коментари Харесай

Боршош получи присъда „невинен“ на първа инстанция 

Софийският градски съд оправда някогашния началник на НДК
Условно наказване за някогашния ръководител на Съвета на шефовете

Бившият изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош бе оневинен през днешния ден по всички пет обвинявания. Присъдата му “невинен” бе постановена от състав на Софийския градски съд и предстои на митинг и обжалване пред горните две инстанции - Софийския апелативен и Върховния касационен съд.

Боршош бе изправен пред съда за длъжностни закононарушения. Той е упрекнат, че е похарчил нецелево съвсем 3,5 милиона лв., отпуснати за поправки на НДК при подготовката за българското европредседателство, за умишлена занемареност и за подписване на неизгодни контракти. По същото дело обвиняем е и някогашният ръководител на Съвета на шефовете Валентин Кръстев. Обвинението му е за насила над трима подчинени да подпишат протокол за социална поръчка със занижена оценка на един от участниците. Изненадващо съставът на Софийски градски съд призна Кръстев за отговорен и му наложи 3-годишна условна присъда.

В съда бяха разпитани десетки очевидци, измежду които и няколко министри от настоящия кабинет, имащи отношение към ръководството на НДК и към европредседателството.

От прокуратурата споделиха, че ще стачкуват, откакто се осведомен с претекстовете на съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР