Софийският градски съд не уважи искането за по-лека мярка за

...
Софийският градски съд не уважи искането за по-лека мярка за
Коментари Харесай

Красимира Трифонова остава в ареста, съдът не я пусна за лечение в психиатрия

Софийският градски съд не почете настояването за по-лека мярка за неотклонение на Красимира Трифонова, упрекната за убийството на Пейо Пеев, съобщи БНР.

 

Трифонова беше доведена в Софийския градски съд от психиатричното поделение на Ловешкия затвор и изиска да бъде настанена за лекуване в болница в столицата. С оглед на това отбраната ѝ изиска по-лека мярка, която да даде опция за лекуване в психиатрична клиника в София. 

Съдията уточни обаче, че ще бъде направена спомагателна психиатрична експертиза, която да реши положението на обвинената.

Прокуратурата пък изрази мнение, че Трифонова би трябвало да остане в ареста, самата обвинената през днешния ден реши, че не е нужно да приказва пред съда.

 

Съдът счете, че задържането под стража е в границите на рационалния период и го удостовери.

 

Определението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Припомняме ви, че в края на юни Софийският апелативен съд не промени мярката за неотклонение на Красимира Трифонова, която е " задържане под стража ".

 

Тя е упрекната, че в съучастничество с щерка си - Габриела Савова, е умъртвила по изключително нечовечен метод Пейо Пеев. Тялото на мъжа, който бе брачен партньор на Савова, беше открито в края на януари в опожарена кола на Витоша, а съдебно-медицинска експертиза откри, че той е бил удушен от двете дами.

 

От края на април - с решение на Софийския апелативен съд, Габриела е под домакински арест, който се управлява с електронна гривна. 

 

Славова води каузи против институциите, с цел да ѝ бъдат върнати двете невръстни деца.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР