Софийският градски съд намали в пъти паричните гаранции за двама

...
Софийският градски съд намали в пъти паричните гаранции за двама
Коментари Харесай

Съдът намали гаранциите на двама от Нексо

Софийският градски съд понижи в пъти паричните гаранции за двама от обвинените по следствието на " Нексо ". Това са Траян Николов и Калин Методиев, на които обвиняването постави по 1 млн. лева за свободата им, само че те апелираха в съда. Магистратите дефинираха нови парични гаранции. Николов ще би трябвало да заплати 150 хиляди лева, а Методиев  - 100 хиляди лева. 

Според софийския градски съд има обосновано съмнение, че двамата са съпричастни към част от размера на обвиняванията. Има и доказателства за основаване на проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения и закононарушения, свързани с изпиране на пари. Съдът не намира обаче доказателства, че тази проведена незаконна група е целяла осъществяване на финансови покупко-продажби без надлежно позволение, както и закононарушения, свързани с манипулиране на компютърни данни.

Съдът удостовери наложената възбрана на двамата да напущат страната, тъй като има заплаха да се укрият, а Траян Николов може да извърши и закононарушение.

Заради престоя на делото в съда, е удължен и срокът за внасяне на паричните гаранции с 5 дни.

Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР