Софийският градски съд намали поисканите от прокуратурата парични гаранции от

...
Софийският градски съд намали поисканите от прокуратурата парични гаранции от
Коментари Харесай

Съдът намали гаранциите на обвинените по случая „Нексо“


Софийският градски съд понижи поисканите от прокуратурата парични гаранции от по 1 милион лв. на двама от упрекнатите по случая „ Нексо “. Те към този момент са 150 хиляди лв. за Траян Николов и 100 хиляди лв. за Калин Методиев.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Съдът одобри, че има доказателства за основаване на проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения и закононарушения, свързани с изпиране на пари.

От прокуратурата не прецизираха има ли осъществени финансово счетоводни експертизи и проверки, които да потвърдят тези закононарушения.

В претекстовете си обаче, съдът споделя, че няма доказателства, упрекнатите от „ Нексо “ да са целели осъществяване на финансови покупко-продажби, без надлежно позволение. Няма и закононарушения, свързани с манипулиране на компютърни данни.

Вчера в комисията „ Нексо “ в Народното събрание шефът на ДАНС сподели, че те са почнали да ревизират компанията тъкмо по сигнал на българска финансова институция. С решението на съда действително отпадат дейностите, които са в същността на платформата и остават единствено данъчни закононарушения.

На двамата упрекнати са дадени още пет работни дни за внасяне на гаранциите - до идващия понеделник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР