Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на

...
Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор в София остава в ареста

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на Йосиф Иззе, обвинен за гибелта на таксиметровия водач в София. Съдът одобри, че има данни за осъществено закононарушение, макар спорните свидетелски показания.

Освен това Иззе е и в тригодишен изпитателни период по присъда със съглашение за породено ПТП, при което е потърпевша жена.

Няма данни обвиненият да може да се укрие. В последната си дума 23-годишният мъж сподели: „ Желая да си ида вкъщи “. Но съгласно съда самото следствие към момента е първоначално, а съдебно-медицинските експертизи - както на умрелия водач, по този начин и на обвинявания не са подготвени, съобщи бТВ.

Прокурор Илиян Точев съобщи, че е имало замяна на удари сред 39-годишния таксиметров водач и 23-годишния обвинен, както и че е открита остра сърдечна непълнота. Той акцентира, че е налице вероятността обвиненият да извърши друго закононарушение и изиска най-тежката мярка – задържане под стража.

Пред публицисти прокурор Точев сподели, че версията е единствено една, че е имало сборичкване и е настъпила гибел. Той посочи, че за състава по 124 не е относимо кой е почнал първи.

„ Има едвам група справедливи очевидци, защото не са пристрастни към нито една от страните ", показа прокурор Точев и добави, че са конфискувани видеозаписи от камерите и ще се види действително кой е тръгнал първи. Прокурорът по делото изясни, че на този стадий към момента няма подготвени експертизи.

Определението на Софийски градски съд не е дефинитивно и предстои на тъжба и митинг, при положение на такива, делото е планувано за 20 октомври от 10 ч.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР