Софийският градски съд е спрял разпоредените от вицепремиера Корнелия Нинова

...
Софийският градски съд е спрял разпоредените от вицепремиера Корнелия Нинова
Коментари Харесай

СГС е спрял разпоредените от Нинова промени в ръководството на "Кинтекс"

Софийският градски съд е спрял разпоредените от вицепремиера Корнелия Нинова промени в управлението на държавния оръжеен търговец " Кинтекс " - за това осведомиха от държавното сдружение в известие до медиите.

Мотивите на Нинова са позволени редица нарушавания и спор на ползи на освободения от нея изпълнителен шеф Александър Николов.

Промяната в управлението е спряна поради жалбата на досегашния изпълнителен шеф.

В известието от " Кинтекс " настояват, че заради основаната обстановка сега на процедура няма законно управление и упълномощено лице, което да може да подписва и да съставлява сдружението.

И пишат още, че товасе случва  в миг, в който предприятието е поканено за подпише контракт за над 40 милиона евро - невиждан доход за държавно сдружение през последните години

В началото на седмицата Корнелия Нинова изиска неотложно да бъдат заменени изпълнителния шеф и членовете на Съвета на шефовете, като се изключи един от тях - Анита Великова.

Нинова се базира на одит, осъществен в компанията, който е посочил редица нарушавания и очевиден спор на ползи на изпълнителния шеф.

От " Кинтекс " показаха подозрения, че подобен одит изобщо е осъществяван.

" Кинтекс " е най-големият търговец на оръжейна продукция в България, благосъстоятелност на Държавната консолидационна компания, която е " под шапката " на Министерството на стопанската система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР