Софийският апелативен съд заседава по делото за катастрофата, при която

...
Софийският апелативен съд заседава по делото за катастрофата, при която
Коментари Харесай

Кристиан Николов поиска по-леко наказание от съда

Софийският апелативен съд заседава по делото за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков. Подсъдим по делото е Кристиан Николов, който е упрекнат, че е направил закононарушението при възможен предумисъл.

Съдът даде ход на делото, като отхвърли да почете доказателствените претенции на отбраната на подсъдимия за нова експертиза и разпит на очевидци. От прокуратурата желаеха по-високо наказване за Николов, към 15 години затвор. Обвинението упорства, че закононарушението е осъществено при възможен предумисъл.

Кристиан Николов помоли съда да отсъди съгласно закона и правосъдната процедура, а не повлиян от медийния и публичен напън. Още веднъж той изрази страдание за случилата се покруса, като изрече съболезнования на фамилията на Милен Цветков. Николов изиска съдът да понижи наказването му или да върне делото на първа инстанция.

Николов съобщи, че след злополуката е направил безусловно всичко допустимо да помогне на Милен Цветков. Той сподели още, че в никакъв случай не е употребявал опиати.

„ Аз и моето семейство също сме унищожени от тази покруса “, сподели още подсъдимият и добави, че се разкайва за случилото се и ще носи следствията до края на живота си, представен от Българска телеграфна агенция.

Адвокат Константин Симеонов съобщи, че вярно първата инстанция е приела, че съгласно събраните данни по делото се касае за закононарушение по несъобразителност. Той означи смекчаващите виновността условия, като това, че Николов е оказал помощ на потърпевшия Цветков. И изиска по-леко наказване за подсъдимия. Другият юрист на Николов Любомир Таков помоли съдът да върне делото за ново разглеждане на долната инстанция.

Софийският апелативен съд ще се произнесе в период по делото.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР