Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но остава

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но остава
Коментари Харесай

Последната операция на словашкия премиер увеличава шансовете за възстановяването му

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е нормализирано, само че остава съществено, заяви след опита за нападение против него министърката на опазването на здравето на страната Зузана Долинкова, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира Ройтерс и Асошиейтед прес. Въпреки това, очакванията за възобновяване му се усилват.

Долинкова разясни, че вчерашната двучасова интервенция за премахване на мъртви тъкани от множеството огнестрелни рани, която усили възможностите за неговото възобновяване, е " съдействала за позитивната прогноза " за Фицо.

Прехвърлянето на Фицо в столицата Братислава от дребното градче в региона, където беше прострелян пет пъти от упор, няма да бъде осъществено през идващите няколко дни, заяви пред публицисти Словашкият вицепремиер Роберт Калиняк, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на вицепремиера не е било належащо публично да бъдат поемани функционалностите на Фицо и с него се реализира известна връзка.

Покушението провокира талази на потрес в цяла Европа и породи безпокойствие за поляризираната и трескава политическа обстановка в Словакия, която има население от 5,4 милиона души.

Словашката полиция повдигна обвиняване в опит за ликвидиране на мъж, разпознат единствено като Юрай Ц. от прокуратурата. Според локалните медии той е 71-годишен някогашен охранител в търговски център и
създател на три стихосбирки, показва Ройтерс.

Днес нападателят се яви за първи път в правосъдната зала в Пезинок, дребен град недалече от столицата Братислава. Сградата на съда беше охранявана от маскирани служители на реда, въоръжени с пушки. Медиите не бяха позволени в съда, а публицистите бяха държани отвън постройката, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР