Софийският апелативен съд върна в ареста за постоянно Борислав Колев,

...
Софийският апелативен съд върна в ареста за постоянно Борислав Колев,
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Върнаха в ареста Борислав Колев, обвинен за пране на пари от магистрала „Хемус“

Софийският апелативен съд върна в ареста за непрекъснато Борислав Колев, упрекнат за пране на пари от автомагистрала " Хемус ". Миналата седмица той припадна в правосъдната зала, а през днешния ден не се яви в съда.

Прокуратурата изиска Колев да бъде върнат в съда, а юристът му - да бъде освободен даже без мярка за неотклонение. Според бранителя на Колев - Христо Ботев, няма никакви доказателства за пране на пари, а също така не е ясно и какво друго закононарушение е направил Колев. Ботев даже е на мнение, че за закононарушение може да се приказва едвам откакто изтекат периодите за градежа на " Хемус ".

Ботев цитира показания на очевидци, в които се приказва за наличие на трето лице, което е било на срещи с Борислав Колев, само че не се споделя кое е то. Защитникът напомни казано от различен очевидец, който декларира, че Колев в никакъв случай не е теглил пари в кеш на каса от банка. Освен това задържането на Колев е нецелесъобразно и заради редица други аргументи, уточни Ботев.
свързани новини6164преди 3 часа77711на 16.12.2021
Решението на съда е дефинитивно.

В претекстовете си магистратите описаха метода, по който " Автомагистрали " наели подизпълнители за градежа на автомагистралата. Това ставало през редица компании. С част от тях бил обвързван Колев. Именно той и хора от компаниите постоянно теглели пари от съответна банка, посредством съответни банкови чиновници с авансово готови документи, изясни съдът и счете, че Колев е част от добре премислена скица.

Освен това, в случай че е с лека мярка за нетоклонение, Колев може да извърши ново закононарушение, записа съдът в претекстовете си.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР