Софийският апелативен съд увеличи паричната гаранция на кандидата за президент

...
Софийският апелативен съд увеличи паричната гаранция на кандидата за президент
Коментари Харесай

Съдът увеличи на 5000 лева паричната гаранция на Боян Расате

Софийският апелативен съд усили паричната гаранция на претендента за президент Боян Станков (познат като Расате) от 1000 на 5000 лв..

Според съда мярката парична гаранция от 1000 лева е прекомерно лека, а размерът - невисок . Освен това присъединяване му в политическия живот и фактът, че е претендент за президент не е фактор, поради който условията към държанието му би трябвало да бъдат занижени. Напротив - против такива жители, участващи в публичния и политически живот, би трябвало да има по-високи упования за морално държание, стимулира се правосъдният състав.

На 3 ноември против него бе повдигнато обвиняване за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, изразяващи очевидно пренебрежение към обществото и за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди. Той беше арестуван на 2 ноември откакто с още няколко души на 30 ноември нахлу и потроши имущество в ЛГБТИ център в София.

" Няма причина да правя ново закононарушение, няма заплаха да се укрия. Надявам се съдът да удостовери актуалната мярка за неотклонение ", съобщи пред правосъдния състав Расате. Прокуратурата изиска непрекъснатото му задържане под стража, защото съгласно държавното обвиняване е бил осъждан, въпреки и оправдан, и има риск да извърши друго закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР