Софийският апелативен съд потвърди изцяло разпореждането на Софийски градски съд,

...
Софийският апелативен съд потвърди изцяло разпореждането на Софийски градски съд,
Коментари Харесай

Софийският апелативен съд потвърди, че Брендо не може да изтърпи у нас присъдите си от Италия и Румъния

Софийският апелативен съд удостовери напълно разпореждането на Софийски градски съд, с което бе отхвърлено настояването на Евелин Банев-Брендо, да изтърпява в България ефикасните си присъди. Те бяха наложени от съдилищата в Италия (20 години затвор) и Румъния (10 години затвор) за наркотрафик, оповестиха от съда. Определението е дефинитивно.

Според формалните данни, Банев се укрива след произнесената в България 6-годишна присъда по отношение на него. В тази връзка през 2018 година той е бил разгласен за общодържавно търсене, а след това по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест.

Обявен е с Червена бюлетина и за интернационално търсене и краткотрайно задържане за екстрадиция, ако се открие на територията на която и да е държава членка на Интерпол. Междувременно Банев е бил открит в Украйна и е бил арестуван там от 08.09.2021г. до 21.09.2021г., когато е освободен с решение на съда, с оглед добито от него украинско поданство. След това местонахождението му е незнайно.

Според магистратите настояването на Банев да излежава присъдите си у нас може да се преглежда единствено в случай че той се намира на територията на страна членка на Европейски Съюз, защото е обвързвано с налагане на ефикасни присъди в границите на страни от съюза.

От събраните данни апелативният съд прави извод, че Банев не се намира на територията на България, още повече че при първото негово легално влизане на територията на страната ни, следва да е арестуван в действителност и отведен на място за изтърпяване на наказването по влязлата в действие присъда на Софийския градски съд.  По тези аргументи молбата на Банев е неприемлива, допълват от апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР