Софийският апелативен съд потвърди 9-годишната присъда на Кристиан Николов за

...
Софийският апелативен съд потвърди 9-годишната присъда на Кристиан Николов за
Коментари Харесай

Близките на Милен Цветков обжалват присъдата на убиеца Кристиан

Софийският апелативен съд удостовери 9-годишната присъда на Кристиан Николов за гибелта на журналиста Милен Цветков на Великден преди две години. „ При злополуката няма опит за прекъсване, за маневра. Самият обвиняем споделя, че на предходния светофар е възприел аления забранителен сигнал и без значение от това от 40 км/час доближава до 100 км/час “.

Това разяснява Надежда Ковачева, юрист на дъщерята на Милен Цветков и добави, че присъдата ще бъде обжалвана.

„ От дейностите му може да се стигне до умозаключение, че той е имал за цел да мине на алено през колите и пешеходците, които е възприел – това не може да бъде непредпазлива форма на виновност, тъй като при несъобразителност няма цел. Само при умишлените има цел “, посочи юристът пред бТВ.

„ Ние сме страна в процеса и не може да не съобразим, че трима съдии в Апелативния съд, двама съдии в Градския съд и трима правосъдни заседатели одобряват, че закононарушението е осъществено при непредпазлива форма на виновност “, уточни Ковачева.

Според нея самото ръководство на транспортно средство след използването на неразрешени субстанции е съзнателно закононарушение.

„ Кристиян Николов не признава, че умишлено е употребявал опиати, само че признава авторството на действието “, напомни тя.  

„ Подсъдимият, в случай че беше заведен в един институт по правосъдна медицина, щеше да бъде проучен изцяло. Установяване единствено на субстанции в кръвта и урината не е задоволително “, изясни Ковачева и посочи, че в случай че се удостовери присъдата от 9 години отнемане от независимост, от нея ще бъдат приспаднати годините под домакински арест.

„ При положително държание и условно предварително освобождение може да лежи половината от тези 9 години. Ние не апелираме размера на наказването. Ние желаеме да създадем казус и да наложим нашето схващане, че закононарушението е осъществено при предумисъл. Ако Върховният съд се произнесе по този въпрос, ще стане ясно какво се случва, когато си управлявал транспортно средство след приложимост на опиати и си предизвикал гибел “, безапелационна е Надежда Ковачева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР