Софийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на

...
Софийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на
Коментари Харесай

Фалстарт на делото по аферата Митници, адвокатка се разболя в последния момент

Софийският апелативен съд отсрочи съвещанието за ограниченията за неотклонение на някогашната шефка на Агенция „ Митници ” Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови от Хасково. Причината е, че юрист Аделина Натина не се яви, представяйки отпуск по болест до 15 април. Натина ще брани пред Темида Банкова, която дружно с Димитрови е упрекната в пране на пари, контрабанда и проведена незаконна група.

Болничният лист на Натина е показан в последния миг, поради което съдът й постанова санкция в размер на 500 лв.. 

В началото на съвещанието юристът Стефан Димитров изиска отказ на съдията ръководител на състава - Галя Георгиева, поради имитация в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, че прокуратурата и Министерство на вътрешните работи били над всичко. Съдията отхвърли да се отдръпна и съобщи, че не е произнасяла такива думи. Така делото ще се гледа на 16 април от различен състав на Софийския апелативен съд. Дотогава Банкова и Димитров-син остават в ареста. 

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов - Паскал са упрекнати като участници в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Преди първото съвещание в събота Стефан Димитров беше признат в „ Пирогов ”. Засега той е на независимост. Известният в региона на Хасково Никола Николов - Паскал, за който се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неопределеност и се търси. Твърди се, че мъжът от дълго време не живее на територията на България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР