Софийският апелативен съд отложи за 16 април гледането на мерките

...
Софийският апелативен съд отложи за 16 април гледането на мерките
Коментари Харесай

Заради неявяване на адвокат: Отложиха делото на шефката на Агенция "Митници"

Софийският апелативен съд отсрочи за 16 април гледането на ограниченията на някогашния шеф на Агенция " Митници " Петя Банкова и Стефан Димитров, които са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. На първа инстанция съдът ги остави в ареста. Причината за отлагането е отсъствието на юрист, предава Българска национална телевизия.
 
Обвиняем по делото е и бащата на Стефан - Марин, който обаче не се яви в съда, тъй като беше откаран в " Пирогов ". Срещу Банкова има и второ обвиняване за това, че е направила длъжностно закононарушение като по искане на Стефан Димитров е назначила съответно лице за началник на митническия пункт " Лесово ".
 
Пред проверяващите Банкова е отрекла да познава татко и наследник Димитрови, само че в съда стана ясно, че доказателства от СРС-та и свидетелски показания сочат, че се познават. Банкова и Стефан Димитров са снимани и от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, стана ясно и че са се срещали с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
 
Четвъртият обвинен е Никола Николов, по прякор Паскал, който е разгласен за общодържавно търсене.
 
Обвиняемата Банкова и мъжът ѝ не са желали да се дава ход на делото. Доводите са, че желаят промяна на завеждащата делото арбитър Галя Георгиева, защото в Комисията за " Нотариуса ” в Народното събрание тя е декларирала, че нищо в страната не стои над Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, а отбраната на Банкова няма доверие в тях.
 
" За нас над всичко е законът ”, разяснява юрист Найденов, който е бранител на обвинения Стефан Димитров " Искането на отказ на завеждащия делото е изцяло безпричинно. Остава без съображение настояването на юрист Найденов, даваме ход на делото ”, дадоха отговор от САС.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР