Софийският апелативен съд остави за постоянно 62-годишния Константин Дамов, който

...
Софийският апелативен съд остави за постоянно 62-годишния Константин Дамов, който
Коментари Харесай

Военният, застрелял съседа си, отново поиска на свобода

Софийският апелативен съд остави за непрекъснато 62-годишния Константин Дамов, който е упрекнат в умишленото ликвидиране на своя комшия Иво Андреев на 11 ноември 2022 година

Защитата му изиска по-лека мярка " домакински арест с проследяваща гривна ", акцентирайки като претекст влошеното му здравословно положение - сърдечни проблеми, нарушено кръвно налягане, и проблеми с дишането.

Съдът, обаче, се съгласи с тезата на прокурора по делото, че доказателствата все още сочат, че е осъществено съзнателно ликвидиране.

Три пъти до момента магистратите отхвърлиха настояванията на отбраната за по-лека мярка с претекстовете че обвиненият е нападателен и има заплаха да извърши нови закононарушения. Днес, за четвърти път съдът не почете настояването за по-лека мярка.

41-годишният Иво Андреев беше погубен поради спор за монтиране на спомагателна врата в кооперация до Женския пазар в столицата след междусъседска война, траяла няколко години.

62-годишният Дамов е някогашен боен и е прострелял своя комшия от упор с револвер в корема и главата пред очите на дамата, с която Иво е живеел на фамилни начала - Надя, заяви Българска национална телевизия.

Приятелката на убития, която е и мака на двете му деца, твърди, че откакто умъртвил Иво, обвиненият Константин Дамов ѝ споделил, че тя е идната. Посочи и различен случай на експанзия от страна на обвинения. Разказа, че когато била бременна в 4-тия месец, Дамов я ритнал в корема.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР