Софийският апелативен съд оправда бившият директор на врачанската МБАЛ „Христо

...
Софийският апелативен съд оправда бившият директор на врачанската МБАЛ „Христо
Коментари Харесай

Съдът оправда бившия шеф на врачанската болница Светозар Луканов

Софийският апелативен съд оправда някогашният шеф на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев” Светозар Луканов по отношение на подвигнатото обвиняване за покупката на компютърен томограф за потребностите на лечебното заведение при завешени цени. С вчерашното си решение столичните магистрати потвърдиха произнесената оправдателна присъда на врачанския областен съд. Решението на САС обаче дава опция на прокуратурата да апелира пред Висшия касационен съд.
„ Няма да се спра против провалената ми кариера и персонален живот. Ще издълбавам и ще се боря до финален мирис. Дишайте свободно – не съм се предал”, съобщи в персоналния си профил в обществените мрежи ексшефът на врачанската болница Светозар Луканов.
Припомняме, че апаратурата е закупена през 2014 година за 782 970 лева Според прокуратурата обаче пазарната стойност на техниката е била 404 хиляди лева, за което от държавното обвиняване желаеха затвор от 3 до 10 години. Въпреки настояването на прокуратурата врачанския съд оправда ексболничният началник. Това е втората оправдателна присъда за Луканов. Първата съдът дефинира, когато под наказателна отговорност бяха привлечени доктор Румен Цветанов – шеф поделение „ Съдова хирургия”, Светозар Луканов и Орлин Цветков като някогашни шефове на МБАЛ „ Христо Ботев” за това, че от март 2013 година до декември 2015 година са присвоили в интерес на доктор Халил Мехмед пари на болничното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР