Софийските булеварди „Дондуков“ и „Цар Освободител“ са блокирани от протестиращи

...
Софийските булеварди „Дондуков“ и „Цар Освободител“ са блокирани от протестиращи
Коментари Харесай

Протестиращи замеряха с тикви Министерския съвет

Софийските булеварди „ Дондуков “ и „ Цар Освободител “ са блокирани от протестиращи против държавното управление и основния прокурор.

Днешната проява отбелязва 150 дни неодобрение на жълтите павета.

Протестиращите потеглиха от обичайното си място – площада пред Министерския съвет, а по-късно продължиха по бул. „ Цар Освободител “. Те минаха през Коледния базар в центъра на столицата, само че не влязоха през формалния вход, а през едно от загражденията. Те приканиха посетителите на базара да се причислят към митинга.

По-рано протестиращите замеряха с изгнили тикви постройката на държавното управление, тъй като – откъс – „ това е храна за свине, което заслужават работещите в тази постройка “.

Една от майките от „ Системата ни убива “ мина полицейския кордон и сложи черното знаме на самодейността на постройката на Министерския съвет.

По-късно шествието на протестиращите доближи до централата на ГЕРБ в региона на НДК, само че опитът за влизане в постройката беше спрян от полицията.

Протестиращи обявиха пред БНР, че желаят по-добро и по-справедливо бъдеще:

„ Крайно време е към този момент да ни чуят, да ни видят “;

„ Смятам, че митингът извърши ролята си, тъй като това беше нашата цел – да покажем същинското лице на властта. Смятам, че ние успяхме в това “;

„ Показахме, че няма да се примирим, ще продължим да протестираме, желаеме смяна, а не, както всички споделят, замяна “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР