Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под

...
Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под
Коментари Харесай

Обвиняемите за убийството на бивш полицай остават за постоянно в ареста

Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на К.И. и Б. Т., упрекнати за на някогашния служител на реда Любомир Иванов.

Досъдебното произвеждане по случая е стартирано на 25 март 2022 година и се води в Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП). Разследването се води извънредно интензивно при добра съгласуваност и взаимодействиe сред проверяващите органи и наблюдаващия прокурор, оповестиха от прокуратурата.

К.И. беше притеглен като обвинен и арестуван за период до 72 часа на 14.04.2022 година Впоследствие на органите на Министерство на вътрешните работи се съобщи Б.Т., на който бе предявено обвиняване и също беше арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда.

Според събраните досега доказателства, причинителят на убийството авансово е подсигурил оръжието и е упражнявал пукотевица с огнестрелно оръжие със същия диаметър, проучил е региона на местоживеене на убития и ежедневните му привички и е съставил проект за метода на осъществяване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството.

Помагачът е посочил и разяснил на причинителя по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие със същия диаметър и му е съдействал да си подсигури лекия автомобил, с който да се отдръпна от мястото на закононарушението.

К.И. е неведнъж осъждан. Б.Т. е неосъждан.

Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че двамата обвинени са съпричастни към осъществяване на закононарушението, за което са привлечени, както и че е налице действителна заплаха да извършат друго закононарушение, в случай че по отношение на тях не бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение не е дефинитивно и може да се апелира пред Софийски апелативен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР