Софийски градски съд официално насрочи конгрес на БФС за 12

...
Софийски градски съд официално насрочи конгрес на БФС за 12
Коментари Харесай

СГС насрочи конгреса на БФС за октомври

Софийски градски съд публично насрочи конгрес на БФС за 12 октомври. Решението е на база искане на най-малко 1/3 от клубовете в България, които се подписаха под инициираната от екипа на претендент президента Димитър Бербатов подписка за свикването на ексклузивен конгрес.

Това искане бе отхвърлено преди няколко седмици от Изпълкома на родната централа, защото сякаш били открити някои несъответствия в документите. Съдът обаче не откри сходни несъответствия и одобри настояването като законосъобразно. Искането бе импортирано в съда от адвокатско сдружение „ Динова, Русев и съдружници “, което движи делата на екипа на Димитър Бербатов и е прокурист на 189 футболни клуба, които са поискали ексклузивен конгрес.

Според решението на съда Конгресът би трябвало да се организира на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК, а решението е дефинитивно и не може да бъде обжалвано. По този метод стана ясно, че настояването на Бербатов и неговия екип за ексклузивен Конгрес е изцяло основателно, макар че футболната централа отхвърли свикването му преди време и по този метод погази личния си правилник.

" Съдът реши, както чакахме, че конгрес би трябвало да бъде призован. Това е окончателното решение, не може да бъде обжалвано. Следователно БФС би трябвало да свика конгрес. Датата е 12 октомври. Информирали сме УЕФА и ФИФА за това решение. Ако БФС откаже да го провежда, ще го организираме ние. Надявам се УЕФА да изпрати делегати на Конгреса. Изпълкомът е през днешния ден в 14 часа. Незнайно за какво медиите не са осведомени с това нещо “, показа Бербатов пред bTV.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР