Софийски арсенал и Музей за съвременно изкуство и Арт Проджект

...
Софийски арсенал и Музей за съвременно изкуство и Арт Проджект
Коментари Харесай

Хербариумът - място за идеи



Софийски боеприпас и Музей за модерно изкуство и Арт Проджект Депо показват Хербариумът като място за предпазване на хрумвания от 8 април – 30 май 2021.

Първата експозиция на сбирката „ Хербариум “  включва 55 създатели от България, Италия, Франция, Япония, Нидерландия, Испания, Полша, Финландия, Турция и Австрия . Следващите издания ще бъдат показани в разнообразни страни в партньорства с местни изложбени пространства, организации и институции.

Проектът „ Хербариум “, с създател Ирина Баткова, изследва работната среда в актуалната просвета, в която се раждат и обменят хрумвания.  Фокусът е да се сътвори сбирка, запечатала в кутии креативната сила на разнообразни генерации създатели  по целия свят.

„ Съдържанието на всяка кутия е съпроводено от описание и звуков файл с гласа на създателя, които ще бъдат показани в изложбата и на уеб страницата към плана, сподели в предаването „ Сценична тресчица “ режисьорката Милена Кънева.

Всички създатели ще бъдат показани както с кутиите за сбирката, по този начин и с спомагателна селекция на фотоси  от техни определени изложения и творби. Тази виртуална база данни ще бъде налична за всички. Серия видеопортрети са снимани от Милена Кънева в работната среда на образните актьори като част от архива към плана.

„ В кратките  филми художниците разказват креативния развой при реализацията на хрумвания и концепции за света и хората , тематиките, които ги вълнуват, съзидателните сили, които ги карат да не престават напред. Идеята за сходна експозиция пристигна от дълго време, дълго я обмислях и променях, като  желаех да накарам хората да се помислят какво биха създали в едно малко пространство каквото е кутията . И тогава човек стартира да се самоанализира “, описа Ирина Баткова.

Още по тематиката в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР