Софийскатата градска прокуратура осъществява ръководството и надзора върху разследване, водено

...
Софийскатата градска прокуратура осъществява ръководството и надзора върху разследване, водено
Коментари Харесай

Прокуратурата води разследване, свързано с картина на Джаксън Полък

Софийскатата градска прокуратура реализира управлението и надзора върху следствие, водено от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", обвързвано с картина, за която има данни, че е произведение на американския художник Джаксън Полък, оповестиха от прокуратурата.

Досъдебното произвеждане е стартирано в изискванията на необходимост на 18 февруари от ГДБОП със съставянето на протокола за първо деяние по следствието и в началото е водено под управлението и надзора на Софийската районна прокуратура за вещно укривателство – закононарушение по член 215 от Наказателния кодекс.

След извършено следствие с разпореждане на прокурор в СРП от 21 март делото е изпратено на СГП и неотложно е било признато по подготвеност от прокурор от СГП.

Досъдебното произвеждане ще продължи да се води за закононарушение по член 278а от Наказателен кодекс и в хода му ще се откри дали вероятно картината съставлява културна полезност, която не е разпозната и записана и дали тя е предлагана за отчуждаване или е била отчуждена.

В хода на следствието картина, за която се смята, че може да е произведение на американския художник Джаксън Полък, е била приобщена като материално доказателство по делото.

Картината се съхранява при подобаващи условия и с нужната защита.

По делото е назначена експертиза за достоверност и идентификация на картината. Според заключението експертното проучване демонстрира, че картината би могла да е достоверна, само че са нужни спомагателни проучвания.

Наблюдаващият прокурор в СГП неотложно предприе нужните дейности в границите на своята подготвеност за определяне на всички обстоятелства и условия по случая. Дадени са подробни инструкции, които следва да бъдат изпълнени. Ще бъде назначена спомагателна експертиза, която да изследва достоверността на картината.

Разследването продължава от ГДБОП под управлението и надзора на СГП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР