Софийската районна прокуратурата е прекратила проверката срещу генералния директор на

...
Софийската районна прокуратурата е прекратила проверката срещу генералния директор на
Коментари Харесай

Прокуратурата е прекратила проверката срещу Кошлуков

Софийската районна прокуратурата е прекратила инспекцията против генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, която стартира по сигнал на гражданското съдружие БОЕЦ. Информацията бе обявена във вторник от БОЕЦ, които са получили постановлението, с което се отхвърля образуването на наказателно дело.

Прокурор Иван Иванов стимулира акта си с неналичието на доказателства за осъществено закононарушение и с изтеклия 5-годишен давностен период за формиране на наказателно произвеждане. Това значи, че горестоящата прокуратура не може да ревизира това решение. броени дни след приключване на давностния период.

БОЕЦ подаде сигнал до проверяващите поради подозрения, че Кошлуков не е имал стаж в телевизия " Алфа " преди да кандидатства за началник на Българска национална телевизия. Той показа документи, че е бил шеф на партийната телевизия на Волен Сидеров, с цел да извърши един от критериите за поста – съществуване на управнически опит.

Впоследствие се оказа, подробната биографична информация на Кошлуков. Без стажа в " Алфа " Кошлуков нямаше по какъв начин да покрие условието за пет години на управителна служба. Преди това той работеше в малките екрани ТВ7 и Нюз7, финасирани от банкрутиралата КТБ.

Кошлуков стана шеф на Българска национална телевизия, откакто през 2019 година бе отхвърлен Константин Каменаров поради присъдата му за шофиране след приложимост на алкохол.

БОЕЦ оповестява някои забавни детайлности от прокурорското разпореждане. Едното е изказванието, че Сидеров не се е явявал на разпит и не е дал сведения по производството поради нередовно приканване. БОЕЦ твърди обаче, че на 19 юли Сидеров се е явил в полицията, с цел да даде сведения тъкмо по този сигнал.

" Кой и за какво лъже — съвсем няма значение. Двама от тримата разпитани са удостоверили, че Кошлуков е ходил в телевизия АЛФА и е правил “представителни дейности”, само че не е подписвал документи. Какво е споделил третият разпитан и дали той е виждал Кошлуков в телевизия АЛФА през 2017 година — прокуратурата не споделя ", написа БОЕЦ.

От постановлението се схваща, че Кошлуков е получава заплата от 1000 лева месечно, с цел да бъде началник на партийната телевизия на " Атака " през първата половина на 2017 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР