Софийската районна прокуратура е започнала разследването по досъдебно производство, образувано

...
Софийската районна прокуратура е започнала разследването по досъдебно производство, образувано
Коментари Харесай

Агресия, арести и 40 обгазени на протеста на партия Възраждане

Софийската районна прокуратура е почнала следствието по досъдебно произвеждане, формирано във връзка ескалиралото напрежение по време на проведен митинг на жители пред Министерството на районното развиване и благоустройството, при което са потърпевши полицейски чиновници, охраняващи публичния ред.

Производството е за съзнателно причиняване на лека телесна щета на полицейски орган, при осъществяване на службата му.

Задържани са двама от протестиращите, които са показали експанзия към служителите на реда, до момента в който са се опитвали да избягат.

Разпитани са служители на реда и очевидци и продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се рапортуват в СРП, която да им дефинира мярка за неотклонение.

В непосредственост до мястото на случая са арестувани още двама, които са хвърляли камъни по чиновници на реда.

Прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи ще подхващат всички вероятни ограничения и дейности за отбрана на правата на жителите, недопускане на сходни прояви на експанзия и нарушение на публичния ред при провеждането на сходни всеобщи мероприятия и за ангажиране на наказателната отговорност на отговорните лица, се споделя в известието на районната прокуратура.

Около 40 стачкуващите бяха обгазени на митинга пред Министерството на районното развиване. Недоволстващите пробваха да нахлуят в постройката, а полицията употребява пикантен спрей.

Протестът бе проведен от партия "Възраждане ". Основните претенции бяха оставка на държавното управление на Бойко Борисов. Организацията "Спаси Перник " се разграничи от демонстрацията

Очаква се в сряда да се състои нов митинг в София поради водната рецесия в Перник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР