Софийската градска прокуратура започва проверка по скандала със СРС-ата. Късно

...
Софийската градска прокуратура започва проверка по скандала със СРС-ата. Късно
Коментари Харесай

Скандалът с подслушването: Започва проверка използвани ли са СРС-та срещу политици

Софийската градска прокуратура стартира инспекция по абсурда със СРС-ата.

Късно нощес първо пред bTV силовият вицепремиер Бойко Рашков удостовери, че преди изборите на 4 април ДАНС и ДАТО са подслушвали политици, в това число и служебния министър председател Стефан Янев.

Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства ще би трябвало да извърши инспекцията - употребявани ли са СРС-та против политици преди вота.

“Софийската градска прокуратура е разпоредила на Националното бюро за надзор на профилираните разследващи средства инспекция по реда на правилника за активността му. Уверявам ви, че прокуратурата ще извърши отговорностите си по закон и няма да бъде въвлечена в предизборна акция “, сподели за bTV представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Скандалът стартира след изказванията на ген. Атанас Атанасов от „ Демократична България “, че против десетки политици от опозиционно партии са подслушвани.

Пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков удостовери. Сред посдлушваните е и служебният министър-председател Стефан Янев, разкри първо по бТВ Рашков.

Снимка: bTV

“Много хора са били подслушвани, както се разбра през вчерашния ден. Това са политици от разнообразни партии, само че не и от ГЕРБ”, сподели пред bTV Бойко Рашков.

" Информацията за подслушвани политици е чудовищна ", написа Слави Трифонов в профила си във " Facebook ".

" За хората, поръчали и направили това закононарушение, незабавно би трябвало да последва обвиняване, съд и присъда. Само по този начин ще покажем, че в България към момента има останки от демократична и правова страна “, сподели Трифонов.

Скандалът разясниха и други политици и министри.

„ Настояваме да се изнесе истината, безусловно неприемливо, в демократична страна по този метод да се подслушва политици и то преди избори с оглед евентуално да се събира информация, тъй че чакаме органите да реагират и осведомят обществото “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Според мен не е обикновено да се подслушват хора, без да има издадена правосъдна заповед “, разяснява Асен Василев, министър на финансите.

Още през вчерашния ден Държавната организация за национална сигурност стартира вътрешна инспекция по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР