Софийската градска прокуратура ще протестира глобата на Боян Станков-Расате, информират

...
Софийската градска прокуратура ще протестира глобата на Боян Станков-Расате, информират
Коментари Харесай

Прокуратурата ще протестира глобата на Боян Расате

Софийската градска прокуратура ще стачкува санкцията на Боян Станков-Расате, осведомят от държавното обвиняване.

Миналата седмица Софийският градски съд осъди на санкция от 3000 лв. Боян Станков-Расате за нахлуването му в офис на ресурсен център предходната есен. Той ще би трябвало да заплати и към 4000 лв. разходи по делото. Според съда той е съборил рафт в офиса и е нарязал с нож гумите на тротинетка. Расате бе оневинен по обвиняванията за това, че е работил с особена смелост и е предизвикал лека телесна щета на Глория Филипова. Затова и съдът отхвърли гражданския иск за 4000 лв., съобщи Българска телеграфна агенция.

От прокуратурата припомнят, че при започване на месеца внесоха в Народното събрание оферти за промени в Наказателния кодекс. Те са свързани с обезпечаване на нужната наказателноправна отбрана при закононарушения, осъществени от ненавист.

Тези закононарушения са в несъгласие с главните европейски полезности, които прокламират почитание и приемливост към етническото, културното, религиозното и езиковото разнообразие и са против всяка форма на дискриминация. Целта на експертните оферти е да се подсигуряват правата на индивида, без значение от неговата полова ориентировка, полова еднаквост, напомнят още от прокуратурата.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР