Софийската градска прокуратура ще обяви във вторник дали ще обвини

...
Софийската градска прокуратура ще обяви във вторник дали ще обвини
Коментари Харесай

Прокуратурата решава дали да обвини полицая, застрелял 18-годишно момче след гонка

Софийската градска прокуратура ще разгласи във вторник дали ще упрекна служителя на реда, след гонка в София.

Очаква се от там да дадат и повече детайлности към вчерашната пукотевица. Към момента се знае, че до нея се е стигнало след сигнал за нахлуване и грабеж на две девойки в региона на столичен хотел.

По информация на пострадалите, той е осъществен към 02:00 ч. през нощта в региона на НДК край алеята към кучешкия парк. Двете девойки се прибират към у дома, когато трима мъже ги стопират. Едно от девойките е удряно, а раницата с персоналните ѝ движимости и пари е открадната.

Докато полицията търси причинителите, към 5.15 ч. сутринта, в полицията постъпва сигнал от охранител в столичен бизнес център. Той оповестява, че трима маскирани прескачат оградата и носят багаж. На място са изпратени полицейски екипи.

Един от обвинените се опитал да избяга с градски превоз, а други двама пешком. Според Министерство на вътрешните работи, служителите на реда са изстреляли предупредителни изстрели на безвредно разстояние, само че обвинените не спрели. При идващия изстрел е ранен един от преследваните - 18-годишен. Той е умрял на път към болничното заведение.

Останалите двама обвинени са признали за грабежа и нападението над две девойки край столичен хотел. Показали са и къде са изхвърлили раницата, откакто взели пари и полезности от нея. Срещу тях към този момент има повдигнати обвинявания.

В понеделник поданици на столичния квартал „ Ботунец “ излязоха на митинг поради гибелта на 18-годишното момче, простреляно от служителя на реда. Те настояват, че той и двамата арестувани са почтени и до момента не са имали проблеми с полицията. По данни на управляващите обаче простреляният е престъпно проявен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР