Софийската градска прокуратура (СГП) обвини бившия главен секретар на МВР

...
Софийската градска прокуратура (СГП) обвини бившия главен секретар на МВР
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Живко Коцев за участие в престъпна група

Софийската градска прокуратура (СГП) упрекна някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев за присъединяване в незаконна група, заяви Българска телеграфна агенция в сряда.

Новината идва, откакто по-рано Коцев беше с обвинени за контрабанда, които бяха арестувани при започване на месеца. Сред тях е Петя Банкова, която беше уволнена от поста още в първия ден на новата служебна власт. Другите двама упрекнати са Марин Димитров и синът му Стефан Димитров.

След това на 10 април Коцев от президента Румен Радев по искане на служебния министър председател Димитър Главчев.

" Нямаме никакви подозрения с юрист Даниела Доковска, че Живко Коцев не е направил никакво закононарушение ", сподели юристът му Илиян Василев пред публицисти. По-рано денем Коцев се яви на разпит в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). " Въпрос на време е да потвърдим нашите изказвания ", добави Василев. Коцев не разяснява тематиката на излизане от постройката.

Коцев остава на независимост под парична гаранция от 20 000 лв..

Коцев на 4 април, откакто Банкова и татко и наследник Димитрови бяха арестувани и упрекнати за присъединяване в незаконна група за контрабанда.

Впоследствие в редица медии бяха публикувани доказателства от делото - фотоси, които обвързват Коцев със арестуваните и удостоверяват, че той е получавал дарове от тях. В медиите се появи и протокол от разпит на неизвестен очевидец по делото за контрабанда, за който се допуска, че е самият Коцев.

Премиерът Николай Денков сподели, че Коцев от вископоставени прокурори и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да си подаде оставката. Коцев удостовери това и я отдръпна.

Скоро по-късно против краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов до специфичната обвинителка Даниела Талева, назначена да проверява ръководителя на държавното обвиняване. В същото време градската прокурорка на София Илиана Кирилова и заместникът ѝ Христо Кръстев потвърдиха пред медиите, че са участвали на среща на Сарафов с Коцев при започване на месеца. На този декор служебният кабинет " Главчев " предложи на Радев да освободи Коцев незабавно откакто държавното управление.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР