Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила разследването за организирана престъпна

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила разследването за организирана престъпна
Коментари Харесай

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването за „Барселонагейт“

Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила следствието за проведена незаконна група за пране на пари, известно като „ Барселонагейт “, оповестиха от държавното обвиняване, представени от " Лекс ".

Екип от прокурори е заключил, че не са налице доказателства, които да сочат по безспорен и безапелационен метод да е осъществено закононарушението, в което беше забъркано името на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Разследването стартира, откакто преди 3 години изданието „ Периодико “ разгласява информация, че управляващите в Каталуня проверяват дали тогавашният български министър председател Бойко Борисов е обвързван с интернационална скица за пране на пари, при която в Испания са влезнали 5 млн.евро през записаните там компании Numi Invest SL и Ema BGS SL, свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева. С тези пари били купени първокласен бутик и къща в Барселона. Още след осветяването на случая парцелите бяха продадени от някогашната манекенка и фамилията ѝ.

Прекратяването се случва единствено 4 месеца откакто предходният основен прокурор Иван Гешев изиска имунитета на Борисов, защото СГП разгласи, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че някогашният министър председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение пари за пазаруване и наемане на недвижими парцели в чужбина./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР