Софийската градска прокуратура разпореди полицейска проверка на шефката на съдебния

...
Софийската градска прокуратура разпореди полицейска проверка на шефката на съдебния
Коментари Харесай

МВР ще провери инспектор Точкова заради укриването на “ЦУМ-гейт“

Софийската градска прокуратура разпореди полицейска инспекция на шефката на правосъдния инспекторат Теодора Точкова за отхвърли ѝ да извърши правосъдно решение по абсурда “ЦУМ-гейт “, заяви. Πpoĸypop Илиян Бaнĸoв oтмeни решението на долустоящата прокуратура, която отхвърли да стартира нaĸaзaтeлнo пpoизвoдcтвo зa нeизпълнeниe нa cъдeбнo peшeниe

Прокурор Банков реши, че инспекция на този случай би трябвало да има и с него би трябвало да се заеме полицията.

Съдебният инспекторат правеше инспекция на абсурда, избухнал след срещата сред тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров и издателя на в. " Сега " Сашо Дончев " в офиса на някогашния член на висшето управление на Българска социалистическа партия Георги Гергов в ЦУМ. След това инспекцията бе прекъсната.

Над 4 месеца Теодора Точкова отхвърляше да извърши влезнало в действие съдебено решение, което я задължава да даде достъп до претекстовете за преустановяване на въпросната инспекция. Делото за достъп до информация бе извоювано от гражданския деятел Николай Неделчев, само че той по този начин и не може да си получи информацията, тъй като основният правосъден контрольор изиска анулация на окончателното правосъдно решение.

През ноември 2019 година Върховният административен съд отхвърли настояването на Точкова и я задължи да даде на Неделчев поисканата информация. Това още не се е случило. Главният правосъден контрольор три пъти отхвърли да отговори на сложени ѝ от Свободна Европа въпроси за аргументите за държанието ѝ по случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР